SON DAKİKA
Hava Durumu

Kral Charles'a yumurta fırlatan protestocu bağış istiyor

Kral Charles ve Konsort Kraliçe Camilla'ya yumurta fırlattıktan sonra yakalanan Patrick Thelwell, hukuki masraflarını ödemek için internetten açtığı bağış kampanyasıyla destek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Kral Charles'a yumurta fırlatan protestocu bağış istiyor

Kral III. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla'ya yumurta fırlattıktan sonra yakalanan Patrick Thelwell, hukuki masraflarını ödemek için internetten açtığı bağış kampanyasıyla destek istedi.

Independent'in haberine göre, 23 yaşındaki öğrenci, GoFundMe sitesi üzerinden açtığı kampanyada, elinde yumurtayla görüldüğü bir fotoğrafını paylaşarak, 10 bin sterlin (yaklaşık 220 bin TL) toplamayı hedeflediğini belirtti.

Kral Charles'a yumurta fırlatan protestocu hukuki masraflar için bağış istiyor - 2

Thelwell, protestosu nedeniyle 5 bin sterline (yaklaşık 110 bin TL) kadar para ve 6 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Öte yandan sitedeki ilan belirli bir süre sonra kaldırıldı. BK basınında yer alan haberlerde öğrencinin, 18 bağışçıdan 178 sterlin (yaklaşık 4 bin TL) topladığı belirtilirken, Thelwell ise miktarın 500 sterlini (yaklaşık 11 bin TL) geçtiğini savundu.

Sitedeki ilanın neden kaldırıldığıysa henüz bilinmiyor.

Kral Charles'a yumurta fırlatan protestocu hukuki masraflar için bağış istiyor - 3

BK'nin ünlü tabloid gazetelerinden Metro'ya konuşan öğrenci, "GoFundMe ilanım silindi, nedenini de söylemediler. Büyük ihtimalle Kral telefon açtı" dedi.

Thelwell, Kral Charles ve eşi Kraliçe Camilla'ya çarşamba günü ülkenin kuzeyindeki York şehrine düzenledikleri ziyaret sırasında yumurta atmıştı.

Yok Oluş İsyanı (Extinction Rebellion) adlı çevreci grubun da üyesi olan aktivistin, yumurtayı fırlatmadan önce "Bu ülke kölelerin kanlarıyla kuruldu" diye bağırdığı da duyulmuştu.

Kral Charles'a yumurta fırlatan protestocu hukuki masraflar için bağış istiyor - 4

Olay yerinde gözaltına alınan protestocu, III. Charles'a 500 metreden fazla yaklaşmaması ve kamusal alanda yumurta taşımaması koşuluyla serbest bırakılmıştı.

Kral Charles'a yumurta fırlatan protestocu hukuki masraflar için bağış istiyor - 5

BK merkezli Dazed dergisine konuşan Thelwell, protesto sırasında çevredekilerin kendisini saçından yakalayıp yere indirdiğini öne sürdü. Aktivist, ayrıca kalabalıktan bir kişinin kendisini ölümle tehdit ettiğini de savundu.

Eski Yeşil Parti üyesi Thelwell'in duruşmasının 1 Aralık'ta düzenlenmesi planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.