SON DAKİKA
Hava Durumu

Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonun perde arkası ortaya çıktı

İsveç'teki Kur'an provokasyonunun asıl hedefinin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu ortaya çıktı. İsveç basını, bir gazetecinin Rasmus Paludan'ın eyleminin parasını ödediği ve Türk bayrağı yakmasını önerdiğini yazdı. Gazeteci Chang Frick, provokasyon için Paludan'la iletişime geçtiğini ama Kur'an yerine Türk bayrağı yakılmasını tavsiye ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonun perde arkası ortaya çıktı

Danirmarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması Müslümanlar arasında infiale neden oldu.

Provokasyonun ardından konuşan Paludan, amacının Türkiye'ye gol atmak olduğunu, ancak "İşlerin isteği gibi gitmediğini" söylemişti. Yine İsveç basınına konuşan provokatör Paludan ortaya ilginç bir iddia attı.

Kur'an-ı Kerim yakma fikrinin kendisine ait olmadığını öne süren Paludan, İsveçli bir gazetecinin adını verdi.


Aşırı sağcı Stram Kurs partisinin lideri olan Rasmus Paludan, Chang Frick adında bir gazetecinin kendisni yönlendirdiğini söyledi. Frick, Nyheter Idag adında bir internet gazetesinde çalışıyor. 39 yaşındaki muhabir ayrıca 2010 yılında İsveç Demokrat partisinden belediye meclisine seçilmişti.

PROTESTONUN PARASINI FRICK ÖDEDİ

Expressen gazetesine konuşan Chang Frick, Rasmus Paludan'la görüştüğünü doğruladı ancak Kur'an yakma fikri vermediğini öne sürdü. Frick, amacının İsveç'te Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı bir eylem olduğunu söyledi. Frick, "Desteğimin Müslümanları kışkırtmak için değil, Türkiye'ye karşı bir protesto eylemi olduğu konusunda çok nettim." diye konuştu.

İkilinin ortaya çıkan yazışmalarına göre Rasmus Paludan'ın eylemindeki masrafları Chang Frick ödedi. Daha sonra Paludan, gazeteciye Kur'an-ı Kerim'e ihtiyacı olduğunu söyledi. Provokasyonun arkasındaki isim olan Frick ise Kur'an bulamayacağını ama isterse Paludan'a Türkiye Bayrağı temin edebileceği yanıtını verdi.

Frick mesajında, "Eğer onu (Türkiye Bayrağı) yakarsan Kur'an'dan daha fazla sinirleneceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Frick, Türkiye karşıtı eylem için önce Sol görüşlü aktivistlerle iletişime geçtiğini ancak kimsenin bunu kabuletmediğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.