SON DAKİKA
Hava Durumu

Provokasyona yanıt: Kur'an'a saldırılan yerde Kur'an okunacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak. Orada Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe hatta İngilizce mealleri okunacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 07:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 07:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Provokasyona yanıt: Kur'an'a saldırılan yerde Kur'an okunacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İslam aleminin üç aylarını kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir duasında buyuruyor ki ‘Ya Rabbi, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır.’ Bu açıdan milletimizin, İslam aleminin bu ayları dualarla, niyazla, ibadetlerle geçirmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Adeta bir ruhi tazelenme günleridir” dedi.

“İsveç’e en üst seviyede tepkimizi gösterdik”
Başkan Erbaş, İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırının kabul edilebilir bir şey olmadığını belirterek, “Bu olayı her vesileyle lanetliyoruz ve kınıyoruz. Zira 2 milyara yakın Müslümanın canından aziz bildiği Kur’an-ı Kerim’e yapılan her türlü saldırı, hakaret bizi çok yaralıyor, üzüyor. Hele hele bunun bir devletin izniyle yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Bizim göstermiş olduğumuz tepki az bile. Yani bütün İslam dünyasının bu noktada Kur’an’ına sahip çıkması gerekiyor ve her vesileyle böyle bir menfur saldırının olmasından dolayı Müslümanların mutlaka tepkisini ortaya koyması gerekiyor. Biz de bu izin konusu gündeme geldiği andan itibaren hem devletimiz hem milletimiz hem de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak en üst seviyede tepkimizi gösterdik” ifadelerini kullandı.

“Olayın olduğu yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak”
Kur’an-ı Kerim’in yakılması hadisesini yarından itibaren uluslararası boyuta taşıyacaklarını ifade eden Başkan Erbaş, “İslam dünyasının önde gelen alimleri, din işleri bakanları, Diyanet işleri başkanları ile çevrimiçi bir toplantı yapacağız. Buradan biz düzenliyoruz. Orada da tepkimizi ortaya koyacağız. İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak. Orada Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe hatta İngilizce mealleri okunacak” diye konuştu.

“Bu yıl hacca kayıt yaptıranların sayısı 150 bini geçti”
Başkan Erbaş, 2020 yılı hac kurasında çıktığı halde hacca gidemeyenlerin bir kısmının geçen yıl gidebildiğini ancak 65 yaş sınırına takılıp gidemeyenlerin bu yıl kuraya girmeden hacca gidebileceklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda hac için kayıt yaptırmış olan 2 milyon 200 bine yakın hacı adayının kayıtlarının yenilendiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Yeni kayıt olmak isteyenler 5 Ocak itibariyle e-Devlet üzerinden kayıtlarını yaptırmaya başladılar. Şu ana kadar zannediyorum 150 bini geçti. 26 Ocak’ta bitiyordu ancak ön kayıt için gelen taleplerin fazla olduğunu gördük ve biz bu tarihi 31 Ocak tarihine kadar uzattık” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.