SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın çekildiği kasabadaki yıkım görüntülendi

Rus güçlerinin 11 Kasım'da tamamen çekildiğini duyurduğu Ukrayna'nın Herson kentinin kuzeyindeki Velyka Oleksandrivka’daki yıkım görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2022 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2022 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Rusya'nın çekildiği kasabadaki yıkım görüntülendi

Rus birliklerinin 11 Kasım'da Ukrayna'nın Herson kentinden tamamen çekilmesinin ardından kentin kuzeyindeki Velyka Oleksandrivka kasabasındaki yıkım görüntülendi. İşgal öncesi 5 binden fazla kişinin yaşadığı kasabada, işgalin ardından sadece 10 kişinin kaldığı aktarıldı. Köy sakinleri, Rus güçlerinin işgal sırasında yemeklerine ve araçlarına el koyduklarını ifade etti. Rus güçlerinin karargah olarak sivillerin evlerini kullandığı kasabada, çok sayıda ev hasar gördü.

Kasabaya yakın olan Schent köyünde ise Rus güçlerinin karargah olarak kullandığı bir okulunda bombalandığı görüldü. Ukrayna güçleri, Velyka Oleksandrivka'yı 5 Ekim'de Rus işgalinden kurtarmıştı.
Rusya, Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'da sözde referandumlar düzenleyerek 4 bölgeyi 30 Eylül'de ilhak etmişti. Rusya, Ukrayna'nın karşı saldırıları sonrası 9 Kasım'da Herson'dan çekileceğini açıklamış, 11 Kasım'da ise kentten tamamen çekilerek, Dnipyer Nehri'nin sol kanadına geçmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.