SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'ın en yakın rakibi Ron DeSantis, 2024 seçimlerinde başkan adayı

ABD'de Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis, 2024 başkanlık seçimlerine adaylığını resmen duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 07:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 07:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Trump'ın en yakın rakibi Ron DeSantis, 2024 seçimlerinde başkan adayı

DeSantis, başkanlığını duyurmak için yayımladığı video mesajında, "Ben Ron DeSantis, muhteşem Amerikan geri dönüşümüzü yönetmek için başkan adayıyım." ifadesini kullandı.

Mesajında, sınır sorunları ve artan suç oranlarına işaret eden DeSantis, "Sınırımız bir felaket, suç şehirlerimizi istila ediyor, federal hükümet ailelerin geçimini zorlaştırıyor ve Başkan (Joe Biden) bocalıyor. Ancak düşüş bir seçimdir, başarıya ulaşılabilir ve özgürlük için savaşmaya değer." ifadelerini kullandı.

DeSantis, düzen, sağduyu ve kurumların bütünlüğüne vurgu yaptığı mesajında, valisi olduğu Florida eyaletinde bunların hayata geçirilebileceğini kanıtladığını savundu.

RON DESANTİS KİMDİR?

Floridalı 44 yaşındaki siyasetçi DeSantis, Yale Üniversitesinde tarih, Harvard'da ise hukuk eğitimi aldı. DeSantis, Amerikan donanmasında hukuk danışmanı olarak çalıştı ve ardından genç yaşta siyasete atıldı.

2013'ten 2018'e kadar Temsilciler Meclisinde milletvekilliği yapan DeSantis, Donald Trump'a yakınlığıyla tanındı. DeSantis, 2019'dan bu yana Florida Valisi olarak görev yaptığı süre boyunca da iç politikada muhafazakar seçmene hitap eden adımlarıyla öne çıktı.

Aşı zorunluluğu, kürtaj ve düzensiz göçmenlerin ülkeye gelişine sınırlamalar getiren yasa tasarılarına imza atan DeSantis, ünlü eğlence merkezi Walt Disney World'un özerkliğini feshetmesiyle gündeme gelmişti.

DeSantis, son olarak Çinli kişi ve kuruluşların, eyalet içinde tarım arazi ve askeri tesislerin yakınından arazi satın almasını engelleyen yasa tasarısını onaylamıştı.

Dış politikada ise Çin ve İran'a karşı daha sert politikaları savunan DeSantis, Rusya-Ukrayna savaşını "toprak anlaşmazlığı" şeklinde niteleyerek, kendi partisinden dahi milletvekillerinin tepkisini çekmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.