SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da kulüplerin daha uzun süre açık kalabilmesi için sokağa çıkma yasağı saati ileri alındı

Rusya'nın işgal etmeye çalıştığı Ukrayna'nın başkenti Kiev, işletmelerin gelirini artırmak amacıyla sokağa çıkma yasağını 1 saat kısalttı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Ukrayna'da kulüplerin daha uzun süre açık kalabilmesi için sokağa çıkma yasağı saati ileri alındı

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimini başlatmasından bu yana Kiev ve birçok Ukrayna kentinde güvenliğin sağlanabilmesi için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Yasağı delerken yakalananlar polis tarafında sorgulanıyor, para cezası alıyor ve hatta askere çağrılabiliyor. 

Kiev yönetiminden Serhiy Popko, artık sokağa çıkma yasağının saat 23.00 yerine gece yarısı başlatılacağını ifade etti. Popko, bu kararın "sosyal tansiyonu düşüreceğine, üretkenliği artıracağına ve yeni işler yaratacağına" inandıklarını söyledi.

The Guardian'ın aktardığına göre Kiev'deki restoran, kulüp ve barlar, çalışanlarına eve dönmek için yeterince zaman tanımak amacıyla 20.00 ile 21.30 arasında kapanıyordu. Kiev'deki kulüpler, hafta sonu öğle saati organizasyonları yapmaya başlamıştı. 

Popko, alınan kararla insanlara toplu taşıma kullanmaları için daha çok zaman kalacağını düşündüklerini belirtti. 

Kiev'in 23.00'da sokağa çıkma yasağını mayıs ayında uygulamaya başlamasının ardından birkaç lüks otel ve gizli barlar sabah saatlerine kadar açık kalmaya devam etti. The Guardian'ın Kiev muhabirine göre bu mekanlar çoğunlukla yabancı savaşçılara hizmet ediyor, gelen Ukraynalıların da ezici çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Çünkü henüz silah altına girmemiş Ukraynalı erkeklerin büyük bir bölümü, yasağı delerken yakalanıp orduya çağrılmaktan korkuyor 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.