SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan'da 4 Türk aday Batı Trakya'dan milletvekili seçildi

Yunanistan'da düzenlenen genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Batı Trakya bölgesinden 4 Türk aday, milletvekili seçilerek parlamentoya girmeye hak kazandı

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 07:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 07:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Yunanistan'da 4 Türk aday Batı Trakya'dan milletvekili seçildi

Yunanistan’da dün düzenlenen genel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Batı Trakya'dan 4 Türk aday Yunan parlamentosuna girmeye hak kazandı.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı verilerine göre, oyların yüzde 97,53'ünün sayıldığı seçimlerde, Rodop ilinde Radikal Sol İttifaktan (SYRIZA) Özgür Ferhat, PASOK Partisinden Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’ndan geçen yıl ihraç edilen İlhan Ahmet, İskeçe ilinde ise SYRİZA'dan Hüseyin Zeybek ve PASOK Partisinden Burhan Baran milletvekili seçildi.

Gümülcine'de asıl mesleği diş hekimliği olan Ferhat yaklaşık 12 bin 146 gibi rekor bir oyla ilk defa Yunan parlamentosuna girdi. Zeybek, Baran ve Ahmet ise önceki seçimlerde de milletvekili olarak Yunan meclisine girmişlerdi. Ferhat, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, bölge halkı için sorumluluk bilinciyle çalışacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.