SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan’da tren seferleri yeniden başlıyor

Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı George Gerapetritis, Yunanistan’daki tren faciasının ardından durdurulan tren seferlerinin 22 Mart’tan itibaren kademeli olarak yeniden başlayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 07:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 07:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Yunanistan’da tren seferleri yeniden başlıyor

Yunanistan’da 1 Mart’taki tren kazasının ardından durdurulan tren seferlerinin yeniden başlayacağı açıklandı. Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı George Gerapetritis yaptığı açıklamada, tren seferlerinin 22 Mart’tan itibaren kademeli olarak yeniden başlayacağını bildirdi.

Yunanistan’ın 2 bin 500 kilometrelik demiryolu ağının en işlek noktası olan Atina-Selanik güzergahında yolcu ve yük taşımacılığının 22 Mart'ta yeniden faaliyete geçeceğini aktaran Gerapetritis, ülkenin geri kalanında ise yolcu trenlerinin 1 Nisan'da hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Gerapetritis ayrıca, demiryolu hizmetleri için daha fazla personelin işe alınacağını duyurdu.

Kazada 57 kişi ölmüştü
Atina'dan Selanik'e giden yolcu treni, 1 Mart'ta Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışmıştı. Kazada, yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. 57 kişinin hayatını kaybettiği kazanın, insan hatası kaynaklı olduğu ortaya çıkmış ve eski Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.