SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskiy'nin danışmanı istifa etti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Oleksiy Arestovych, Rusya’nın Ukrayna’nın Dnipro kentine düzenlediği füze saldırısında bir apartmanın hedef alınması ile ilgili füzenin apartmana Ukrayna hava savunma sistemi tarafından vurulması sonucu düşmüş olabileceği yönündeki açıklamalarının ardından istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 08:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Zelenskiy'nin danışmanı istifa etti

Rusya'nın geçtiğimiz cumartesi günü Ukrayna’nın Dnipro kentine füze saldırısı düzenlemiş, saldırıda bir apartman vurulmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Oleksiy Arestovych, saldırının ardından yaptığı açıklamada, füze saldırısında bir apartmanın hedef alınması ile ilgili füzenin apartmana Ukrayna hava savunma sistemi tarafından vurulması sonucu düşmüş olabileceğini ifade etmişti.

Ukrayna’da büyük tepkiyle karşılanan açıklamanın ardından Arestovych, Zelenskiy’e istifasını sunduğunu belirterek, "hata" yaptığını kabul etti. Arestovych, "Kurbanlardan ve yakınlarından, Dnipro
sakinlerinden ve Rus füzesinin bir konut binasına düşmesi hakkında hatalı erken açıklamamdan derinden yaralanan herkesten içten bir şekilde özür diliyorum” dedi.

Arestovych, tepkilerin ardından ilk olarak hatalı açıklaması hakkında yorgunluğu gerekçe göstermiş, yalnızca ön teoriyi dile getirdiğini açıkça belirttiğini söylemişti.

Ukrayna tarafı, apartmana düşen Kh-22 tipi füzesinin hatalı olduğunu ve onu düşürecek donanıma sahip olmadığını belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise, Rus saldırılarında “sivil yerleşimlerin” hedef alınmadığını belirterek, söz konusu füzenin Ukrayna hava savunmasının sonucu sivil yerleşim bölgesine düştüğünü
ve "Ukrayna tarafının bazı temsilcilerinin" de bu sonuca vardığını aktardı.

Rusya’nın Dnipro’ya düzenlediği füze saldırısında 40 kişi hayatını kaybetmiş, 22 kişiden hala haber alınmadığı aktarılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.