SON DAKİKA
Hava Durumu

Asgari ücret zammı öncesi kiralar yükseliyor

İstanbul’da kira fiyatları cep yakıyor. Kentte ucuz daire kalmadı. Aynı standartta bir daire konumu nedeniyle 6 bin ila 45 bin TL arasında değişiyor. Vatandaşlar yüksek kira fiyatlarından şikayetçiyken şimdiden emlak piyasası asgari ücrete yapılacak yeni zammı fiyatlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Asgari ücret zammı öncesi kiralar yükseliyor

Konut sektöründeki maliyetler ve arz-talep dengesinde yaşanan artış sonrasında ev fiyatları, özellikle kira fiyatları İstanbul’da olduğu gibi Türkiye’nin birçok kentinde arttı. Öğrencilerin yoğunluklu olduğu ilçelerde kiralar, borsadan farksız gün aşırı arttı. İstanbul’da neredeyse artık 5 bin TL’nin altına ev bulmak zorlaştı. Vatandaşlar yüksek kiralardan şikayetçiyken emlak piyasası şimdiden asgari ücrete yapılacak yeni zammı fiyatlamaya başladı.

YÜZDE 200’LERE VARAN ARTIŞ

İstanbul’da şehir merkezi el yakıyor ama artık uzak ilçeler de ateş pahası. En ucuz kira asgari ücrete dayandı. Herkes dertli çünkü artan kira fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Kentte yüzde 100 hatta yüzde 200’ü bulan artışların olduğu kaydedildi.

SARIYER’DE 28, BEŞİKTAŞ’TA 22 BİN TL

Megakentte kira fiyatları son dönemlerin en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu rakamlar Sarıyer’de 28 bin TL’yi, Beşiktaş’ta ise 22 bin TL’yi gördü. En ucuz ilçeler ise Silivri ve Çatalca oldu.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELMEDEN EV KİRALARINA ZAM GELDİ

Show Haber’in haberine göre bu yıl asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte ev kiraları yüzde 100 arttı. Asgari ücret yılbaşında artacak ama daha artmadan kiralar yükseldi. 2+1 bir daire aralarındaki tek fark konumları… Bu ev Tuzla’da ise 6 bin TL, Fatih’te ise 15 bin TL, Beşiktaş’ta ise 45 bin TL değer biçiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.