SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Nebati işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan ve 4 yıl sonra tek haneye inen işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Nebati "Bugün açıklanan işgücü verilerine göre işsizlik oranını tek haneli seviyelere indirmiş bulunuyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bakan Nebati işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Bakan  Nebati açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini uygulamaya koyacağımız politikalarla sürdürmekte kararlıyız. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedeflerimize bir bir ulaşarak vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselteceğiz.

“2014 MART AYINDAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ”

Bu suretle, işsizlik oranı Ağustos ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 9,6’ya gerilemiş ve 2014 Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inmiştir.

2022 Ağustos ayı itibarıyla, yaklaşık 1,9 milyon kişi son bir yılda olmak üzere, sağladığımız istihdam artışı son iki yılda 3,8 milyon kişiyi aşmış durumdadır.

Türkiye Ekonomi Modeli ile sağladığımız yüksek büyüme ve istihdam artışı sayesinde dünya ekonomilerinden pozitif yönde ayrışmaya devam ediyoruz. Bugün açıklanan işgücü verilerine göre işsizlik oranını tek haneli seviyelere indirmiş bulunuyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.