SON DAKİKA
Hava Durumu

Bitcoin (BTC) nasıl alınır, satılır?

Merkeziyetsiz, eşler arası ödeme sistemi olan Bitcoin, kripto para dünyasının öncüsü olan ilk coin’dir. 2008 yılı sonunda Satoshi Nakamoto adlı, kimliği halen bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından yayınlanan bir whitepaper’ın ardından 2009 yılının Ocak ayında piyasaya çıkan Bitcoin, blokzinciri teknolojisini ve kripto para kültürünü ortaya çıkarmasıyla bir devrim yaratmıştır. Kripto para borsalarında BTC simgesi ile işlem gören Bitcoin, en yüksek işlem hacmine sahip coin’dir.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2022 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2022 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bitcoin (BTC) nasıl alınır, satılır?

Bitcoin, herhangi bir şirkete, merkez bankasına ya da ülkeye ait olmayan, merkeziyetsiz bir blokzinciridir. Dünyanın herhangi bir yerinden, eşler arası varlık transferini gizlilik odaklı, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştiren Bitcoin, blokzinciri ve dağıtık defter teknolojisini getirmesiyle finans dünyasını değiştirmiştir. İlk dönemlerinde 1 doların altında işlem gören Bitcoin, 2021 yılında 69.000 doları görmesiyle tarihi zirvesine çıkmıştır. BTC fiyat adresi üzerinden Bitcoin’in güncel fiyat grafiğine erişmek mümkündür.

Bitcoin nedir?

Bitcoin, eşler arası (P2P) merkeziyetsiz dijital varlık transferine olanak tanıyan bir kripto paradır. Bitcoin’den önce, dijital para birimi projeleri söz konusu olmuş olsa dahi küresel çapta kullanılan ve kabul gören ilk proje Bitcoin’dir. Anonim geliştiriciler tarafından yayınlanan teknik dökümanda (whitepaper), Bitcoin’in çalışma esasları belirtilmiştir. Bir merkez bankası, devlet ya da şirketin güdümünde olmayan, buna karşın şeffaf bir yapıya sahip olan Bitcoin, ilk yıllarında online ödemeler için tercih edilmiş olmasına karşın ilerleyen yıllarda kurumsal yatırımcıların da tercihi olmuştur.

Bitcoin ağında, işlemlerin onaylanması madencilik ile gerçekleşir. Proof of Work, yani emek kanıtı adlı mutabakat modeline sahip olan Bitcoin’de, madenciler işlemleri doğrulamak için çözülmesi çok zor, karmaşık problemleri güçlü bilgisayar-ekran kartı gibi donanımlarla çözerler. Bunun karşılığında ise ödül olarak BTC alırlar. Bitcoin üretiminin tek yolu madenciliktir. 21 milyon maksimum arzı olan Bitcoin’de, her 4 senede bir madencilik ödülü yarıya iner ve bu sürece halving denir. Madencilik ödülünün her 4 senede bir yarıya düşmesinden ötürü, 21 milyon Bitcoin’in tamamının üretilmesi 2140 yılında gerçekleşecektir.

Bitcoin yatırımı, BTC’yi bir ödeme aracı olarak kullanmanın ötesinde bir değer saklama modeli olarak görülmektedir. Dijital altın olarak kabul edilen Bitcoin, en yüksek piyasa değerine sahip kripto para birimidir. 2022’nin Ekim ayı itibariyle Bitcoin değeri yaklaşık 20.000 dolardır ve 380 milyar dolarlık piyasa değeri ile BTC, ilk sıradadır. Bitcoin’in tüm kripto para piyasasına göre piyasa değeri olan dominasyon seviyesi ise yüzde 40’tır.

Bitcoin nasıl alınır satılır?

Bitcoin alım satım işlemlerinde yatırımcılar için en önemli konu hem güvenilir hem de düşük işlem komisyonu sunan bir borsa tercih etmektir. Kuruluşu 2013 yılına kadar uzanan, dünyanın en iyi borsalarından Kucoin, Bitcoin almak için en avantajlı borsalardan biri. Hem spot hem de vadeli (kaldıraçlı) işlem piyasasında Bitcoin yatırımı yapmak için tercih edilebilen Kucoin’de BTCUSDT satın almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Kucoin’de temel kişisel bilgilerinizi kullanarak hesap oluşturun.   
  • KYC bilgilerinizi doğrulayın.     
  • Kucoin hesabınıza para yatırın (kredi kartı kullanılabilir)  
  • Piyasa ya da limit emir türleri ile BTC satın alın.

Dünyanın en iyi borsalarından Kucoin’de, BTC satın almak oldukça kolay. Hem masaüstü-mobil web sitesi hem de iPhone/Android mobil uygulaması ile Kucoin’de BTC, ETH ve diğer kripto paraları satın almak mümkün.

10 milyondan fazla yatırımcının tercih ettiği kripto para borsasının en iyi yanlarından biri, tüm yatırımları sigorta güvence fonu ile koruması. Bu yönüyle Kucoin, Bitcoin yatırımında en güvenli adres. Borsada hesap oluştururken dikkat çeken özelliklerden biri de her yeni üyeye 500 USDT’ye varan bonuslar sunulması. Avantajlı kripto para yatırımı için, Kucoin’e siz de üye olun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.