SON DAKİKA
Hava Durumu

BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi ile TURFOOD 4. Gıda Fuarı açıldı

Burkon Turizm ve Network Fuarcılık tarafından düzenlenen BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi ile TURFOOD 4. Gıda Fuarı’nın açılış töreni, Merinos AKKM’de yoğun katılımla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi ile TURFOOD 4. Gıda Fuarı açıldı

BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi’nin açılışına, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, AK Parti Bursa milletvekili Atilla Ödünç,  İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, Bursa Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı (BTK) Murat Saraçoğlu ile siyasi parti ve sektör temsilcileri katıldı.

Fuarların açılış konuşmasını Burkon Turizm ve Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker yaptı. Eker, Bursa Turizm Zirvesi’ne 2012 yılında başladıklarını daha sonra bunu 2015 ve 2018 yıllarının takip ettiğini söyledi. Zirveleri tüm kent dinamikleri ve özel sektör iş birliği ile gerçekleştirdiklerini belirten Eker, “Bu yıl da Bursa Turizm Zirvesi’nin dördüncüsünü düzenliyoruz. Öte yandan kamuoyunda Merinos AKKM’nin amacının dışında kullanıldığına ilişkin tepkiler vardı. Biz de bu anlamda harekete geçerek Merinos’ta son 5 yılda 8 farklı alanda 16 fuar düzenleyerek binlerce insanın Bursa’ya gelmesini sağladık. Hepsini de kamu, STK iş birliği ile yaptık. Bu organizasyonların koordinatörlüğü de bana verildi. Bundan büyük onur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

“Şehri çok iyi planlamamız gerekiyor”

Konuşmasında Bursa ile ilgili sunum da yapan Eker, “Turizmin ana faktörleri vardır. Bunları Bursa özelinde değerlendirdiğimizde konaklamada yüzde 90, ulaşımda yüzde 60, yiyecek-içecekte yüzde 90, gezilecek görülecek yerlerde yüzde 100 ve altyapı yatırımlarında da yüzde 40 oranındayız. Bursa’da kültür turizmini artmamız gerekiyor çünkü dünyada en çok turist çeken unsur kültür turizmi. Markalaşmamız da önemli. Bunun yanı sıra büyük altyapı yatırımlarının da yapılması gerekiyor. Büyük bir müzeye ihtiyaç var Bursa’da. Sıcak su bölgesinde TOKİ bloklarının olmaması gerekiyor. Böyle merkezi bir yere turizm ve kamu yetkilileri olarak sahip çıkıp, toplu konut bölgesi olmamasını engellememiz lazım. Bölgenin yüzde 100’ünün turizm alanı olarak planlanması gerekiyor. Sesimizi daha güçlü çıkartmalıyız” diye konuştu.

Eker, Bursa’nın bundan sonraki süreçte çok iyi planlanması gerektiğinin de altını çizerek, “Tüm dünyada şehir kavramı var. Yurt dışında her bir ev müze her bir bina saray gibi. Dünya turizminde şehirler satıyor. Viyana, Paris, Barselona olmak istiyorsak şehri çok iyi planlamamız gerekiyor. Yine hava limanlarına hızlı tren entegrasyonu önemli. Yenişehir Havaalanı’na yerel ulaşım hatları düzenlenmeli. İlçelerimize de mutlaka tren hatlarını getirmemiz lazım. Kentimizde küçük altyapı yatırımları, tur operatörü veya acente yatırımı, belediyecilik, fuar alanı, tur paketlerini ürün/marka haline getirmek ve büyük bir müze yapılması gerekenler arasında” şeklinde konuştu.

“Turizmde geldiğimiz noktayı kaybetmemeliyiz”

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı (BTK) Murat Saraçoğlu, Bursa’nın tarım, sanayi olduğu kadar turizm şehri olduğunu da ifade ederek, “Bizler de turizmin daha fazla pay alması için çalışıyoruz. Pandemi sürecinde bu konuda çalıştık ve meyvesini almaya başladığımız çalışmalar var. Türkiye genelinde kültür turlarında Bursa 6. sıraya yükseldi. Avrupa’dan, Uzak Doğu’dan ve Bursa pazarına hitap eden ülkelerden misafir getirmemiz lazım. Bu konuda kamudan büyük destek alıyoruz. Bu geldiğimiz noktayı kaybetmemeliyiz. Çabalarımıza yazık olur. Bundan sonraki süreçte de ilçedeki keşfedilmemiş değerleri ortaya çıkarmak için çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmalar bu ilçelerimize de katkı sağlayacaktır” dedi.

Bursa Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer de Bursa’da birçok etkinlik yapıldığına işaret ederek, turizmi daha iyi noktalara getirmek için çalışacaklarını söyledi. Dünya örneklerinden yola çıkarak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kuruldu. Bursa olarak burada kurullarımızı oluşturduk ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz turizm adına kim katkı sağlamaya çalıyorsa onların yanındayız” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız da belediye olarak turizm alanında önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, turizmin satılması için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ise Bursa’nın turizmin her alanında sahip olduklarıyla turizm başkenti olacak nitelikte bir kent olduğunu belirterek, Bursa’da Hanlar Bölgesi’nin açılması olmak üzere çok kıymetli çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan da fuarların organizasyonuna katkı sağlayan herkese teşekkür ederken, “Bursa’nın turizm anlamında önemli şanslarından biri de turizm aktörlerinin merkezi ve yerel yönetimleri ve STK’larıyla tam bir birlik ve beraberlik içinde olması. Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin mali gücü var ve ilgili yerlerde devreye giriyor ve çözüm üretiyor. Bursa turizm alanında son yıllarda önemli bir ivme yakaladı. Bu birlik ve kapasite ile birlikte belirlenen hedefleri yakalayacağımızı ve Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Bursa ekonomisine katkı sağlıyoruz”

Burkon Turizm ve Network Fuarcılık tarafından düzenlenen BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi’nin yanı sıra TURFOOD 4. Gıda Fuarı’nın da açılışı yapıldı. Açılışa Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ile Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, , İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Bursa Aşçılar Derneği Başkanı (BURASDER) Sait Kaplan, Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Coşkun Dönmez, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, Bursa Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı (BTK) Murat Saraçoğlu katıldı.

Burkon Turizm ve Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, Gıda Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada önemli etkinliklere imza attıklarını, “Bir tarafta Turizm Zirvesi diğer tarafta Gıda Fuarı ardından Gastronomi Festivali. Bunlar Bursa için önemli bir sinerji oluşturuyor. Fuarlarımız sayesinde Bursa ekonomisine önemli katkılar sağlıyoruz. Bu yıl fuara 52 firma katılıyor. Geçen sene 44 firma vardı. Bu fuarımızı BTSO ile birlikte daha da büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

Açılışa katılan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de pandemi başta olmak üzere yaşanan gelişmelerin tarım ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, “Bursa’mız da tarım ve gıda üretiminde öncü bir kent. Bu anlamda bu alanda düzenlenen fuarları önemsiyoruz. Avrupa’da tedarik zincirinde bozulma ülkemizi merkez haline getiriyor. Gıda ve tarımda da böyle bir fırsatımız var” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fuara katılan firmaların stantları ziyaret edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.