SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekli aylık hesaplama 2023 uygulaması açıldı

Aylık emekli ücretlerini hesaplayan SGK emekli aylık hesaplama 2023 uygulaması, güncellenerek yeniden açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 07:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 07:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Emekli aylık hesaplama 2023 uygulaması açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Ocak günü emekli aylıklarındaki artışın tekrar yükseltildiğini açıklamasının ardından hesaplamalara yönelik alt yapıyı tamamladı.

Normal zam dönemi nedeniyle yapılan hesaplamalar, ilave artışla tekrar başlatılmış ve buna bağlı yazılımlar da güncellemeye alınmıştı. Ayrıca vatandaşların çok sık kullandığı emekli aylık hesaplama uygulamasının açılışı da uzamıştı.

EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA

Ekonomim’in haberine göre aylık hesaplama uygulaması 18 Ocak günü akşam saatlerinde kullanıma açıldı. Ne kadar aylık alabileceklerini hesaplamak isteyen vatandaşlar bu uygulamaya girerek aylık hesabı yapabiliyor.

Sistem yaklaşık olarak alınacak aylığı hesaplıyor. Gerçek tutar ancak emeklilik halinde merkezi sistemlerde tam olarak yapılan hesaplamayla belirleniyor.

EMEKLİLİK BAŞVURULARININ İŞLEMLERİ DE HIZLANDI

Öteyandan, EYT öncesi altyapı güçlendirmeye yönelik de SGK yoğun mesai harcamıştı. Vatandaşlar genellikle emeklilik için yeni yılın ilk ayını bekliyor ve Ocak ayında yoğun başvurular oluyor. SGK altyapıyı tamamlayarak, normal emeklilik başvurularının işlemlerini de hızlandırdı.

NE KADAR EMEKLİ AYLIĞI ALIRIM?

SGK’nın emekli aylık hesaplama uygulamasına https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden girilebiliyor. Buradaki bilgiler doldurulduktan sonra hesaplama adımları takip edilerek yaklaşık olarak alınabilecek aylık ortaya çıkıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.