SON DAKİKA
Hava Durumu

Emeklilere rekor zam kapıda!

Emekli maaşı zammında belirleyici unsurlardan olacağı açıklanan refah payı ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Temmuz ayında işlenmesi beklenen ara enflasyon zammı için yeni formüller ortaya çıkmaya devam ederken, tahminlere göre ise rekor bir zam bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 07:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 07:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Emeklilere rekor zam kapıda!

Emekli maaşları için hesaplanan güncel zamlarda belirleyici unsurlar olan enflasyon ve refah payı değerlerinde güncellemeler devam ediyor. Aldıkları güncellemeler ile birlikte maaş zammı oranlarında tahminleri de güçlendirmeye başlayan uzmanlar ise emekli maaşına Temmuz ayında rekor bir zam işlenmesini bekliyor.

EMEKLİ MAAŞINA REKOR ZAM

Ülkemizde emekli ve memurlar yılda 2 kez olacak şekilde biri yılbaşında biri de Temmuz ayında olan maaş zamları alıyorlar. Emekli bireylerin yakından takip ettiği maaş zamları konusunda ise son düzlüğe girildi. Emekli maaşına rekor bir zammın kapıda olduğu da verilere göre ortaya konuluyor. Emekli maaşlarına işlenen zamlar hem refah payı hem de kademeli zam sistemine göre hesaplandığı takdirde maaşlarında yüzde 50 oranında bir zam artışı bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞINA REFAH PAYI

Emekli maaşlarına işlenen zamlar için bu Temmuz ayında işlenmesi beklenen bir başka zam ise refah payı düzenlemesi şeklinde karşımıza çıkıyor. Refah payı vatandaşların artan enflasyona karşı alım gücünün ve refah seviyesinin düşmemesi içi atılan bir adım. Temmuz ayında maaşlara eklenen zamlar içerisinde kademeli zam formülü de yer alıyor. Hem refah pay hem de kademeli zammın işlenmesi halinde güncel emekli maaşı seviyelerinin de yüzde 50  kadar zamlanması bekleniyor.

KADEMELİ ZAM NASIL OLACAK?

Emekli maaşına gelmesi planlanan kademeli zam ise alınan güncel emekli maaşlarına göre değişim gösterecek. Emekli maaşı en düşük seviye olan 7 bin 500 Türk Lirası maaş alan emekli bireyler bu formüle göre yüzde 50 maaş zammı alacaklar. Henüz kesin bir şey olmamakla birlikte gelmesi en muhtemel maaşları kademeli zammın işlenmesi halinde de 10 bin Türk Lirasının üzerine çıkacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.