SON DAKİKA
Hava Durumu

Hazine Bakanı Yellen, ABD'nin temerrüde düşebileceğini belirtti

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, hükümetin 15 Haziran'a kadar yeterli vergi geliri elde etmesi ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirterek, borç limitinin 1 Haziran'a kadar artırılması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Hazine Bakanı Yellen, ABD'nin temerrüde düşebileceğini belirtti

ABD'de federal hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşarak nakit sıkıntısı çekmesine 2 haftadan az bir süre kalırken Yellen, NBC'ye verdiği röportajda borç limiti konusundaki uyarılarını yineledi.

Yellen, borç limitinin artırılması için son tarihin 1 Haziran olmaya devam ettiğini vurguladı.

ÖDEMELERDE "ZOR SEÇİMLER" YAPILMASI GEREKECEK

Kongre'ye gönderdiği son mektupta ülkenin haziran başında, muhtemelen 1 Haziran'da ödemelerini yapamayacağını belirttiğini anımsatan Yellen, Kongre'ye bu konuda bilgi sağlamaya devam edeceğini ancak mevcut değerlendirmesini değiştirmediğini aktardı.

Yellen, Kongre'nin borç limitini artırmaması halinde ödemeler konusunda yapılması gereken "zor seçimler" olacağını ifade etti.

Hazinenin varlıklarının 15 Haziran'a kadar yetip yetmeyeceğine ilişkin soru üzerine ise Yellen, "Vergi tahsilatları ve harcamaları konusunda her zaman bir belirsizlik vardır ve bu nedenle bundan kesinlikle emin olmak zor, ancak değerlendirmem, tüm faturalarımızı öderken 15 Haziran'a ulaşma ihtimalinin oldukça düşük olduğu yönünde." yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.