SON DAKİKA
Hava Durumu

Milyonlar bekliyordu: İşte TOKİ’nin yapacağı örnek daireler

Tüm Türkiye, detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve başvuruların dün başladığı sosyal konut projesini konuşuyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği projeyle ilgili örnek bir dairesini görüntüledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2022 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2022 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Milyonlar bekliyordu: İşte TOKİ’nin yapacağı örnek daireler

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın açıkladığı ve başvuruların dün itibarıyla başladığı sosyal konut projesine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bankalardan başvuru yapmak isteyenler şubelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular, 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim’de sona erecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal konut açıklaması sonrasında TOKİ’nin yaptığı örnek bir daire görüntülendi. İşte ayrıntılar…

ornek-konut

Vatandaşların ihtiyaçlarını gözeterek inşa edilen dairelerde her şey düşünülmüş durumda. Vatandaşların güvenlik şekilde yaşamayı için dizayn edilen konutlarda çelik kapı kullanılıyor. Kapıdan girişte uzun ve geniş bir koridor uzanıyor.

ornek-konut1

GENİŞ SALON KULLANIŞLI MUTFAK

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Türk aile yapısını baz alan TOKİ, inşa ettiği konutların ortak kullanım alanları olan salonları oldukça geniş inşa ediyor. Büyük pencelerle salonların havadan ve ferah olması sağlanıyor. Salon ile mutfaktan girilebilen balkon vatandaşlara eşsiz bir yaşam alanı sunuyor. Ev hanımlarının rahatça kullanabileceği mutfak tasarlayan TOKİ, dörtlü bölümden ve üçlü raflardan oluşan mutfak dolapları, beyaz eşyaların rahatlıkla yerleştirileceği bölmeler tasarlamış durumda.

ornek-konut2

VATANDAŞLAR İÇİN AYRINTILAR DÜŞÜNÜLDÜ

Oda ve yatak odalarının da havadar ve ferah olması konusunda hassas davranan TOKİodalarda geniş pencere kullandı. Doğalgaz petekleri, ısıyı tüm alana dağıtacak şekilde kuruldu. Vatandaşların rahat etmesi için tüm detayları düşünen TOKİ, yatak odalarında ebeveynler için ayrı bir banyo ve tuvalet koydu.

ornek-konut3

ANAHTAR TESLİM DAİRELER

Depreme dayanıklı, otopark sorunu olmayan destinasyon alanlarıyla birlikte 2+1 ve 3+1 konutlar inşa eden TOKİ, projelerini anahtar teslim şekilde yapıyor. Hak sahibi anahtarını teslim aldıktan sonra kısa süre içinde dairesine taşınabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.