SON DAKİKA
Hava Durumu

OSİAD Başkanı: EYT ile sanayi, ak saçlılarını kaybeder

Ostim Sanayici ve İşinsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, EYT’de kademeli bir emekliliğin yararlı olacağın belirterek “Nitelikli işgücünde büyük bir eksilme olmasını bekliyoruz. Sanayinin yükünü çeken çoğu sanat okulu mezunu ak saçlılarımızın çalışma hayatının dışına çıkması, ekonomi için kayıp olacaktır.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2022 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2022 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
OSİAD Başkanı: EYT ile sanayi, ak saçlılarını kaybeder

EYT konusunun çalışma hayatında önemli bir soruna dönüşmesiyle Hükümetin toplumdan gelen talep doğrultusunda düzenleme ihtiyacı duyduğunu kaydeden Ekinci, EYT’lilerin mağduriyetleri giderilirken tüm taraflarla görüşmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Tüm EYT’lilerin emekli edilmesi halinde nitelikli işgücünde büyük bir kayıp yaşanacağına dikkat çeken Ekinci, sanayi bölgelerinde şu an çalışan nitelikli elemanların çoğunun sanat okulu mezunlarından oluştuğunu, arkadan yeni eleman gelmediği için sanayinin yükünü de ak saçlıların çektiğini belirtti.

Ekinci, “Endişemiz şudur. EYT’lilerin hepsi emekli olursa bunlar iş hayatından çekilecekler. Sanayide yetişmiş eleman bulmak zaten zor. Bu durumda üretimde aksamaların olması kaçınılmaz. 1,5 milyon EYT’linin yüzde 85’inin özel sektörde çalıştığı düşünülürse sorunun artçı sarsıntılarının boyutları tahmin edilebilir.” dedi.

Bir diğer sıkıntının da finansmanda yaşanacağına işaret eden OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, pandemi ve sonrasında gelen yüksek enflasyonun, KOBİ’lerin finansmana erişimini zorlaştırdığını belirtti.

Ekinci, “Finansman yönünden zayıflayan işletmelerin, ortaya çıkacak kıdem tazminatı yükünün altından nasıl kalkacakları önemli bir sorun olarak karşımızda duruyor. Burada, bir çözüm üretilmesi kaçınılmaz. Uzun vadeli düşük faizli kredi, kademeli emeklilik gibi çözümler düşünülmelidir” diye konuştu. (ekonomim)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.