SON DAKİKA
Hava Durumu

Promosyon alacak EYT'liler dikkat!

Milyonlarca EYT’li emeklilik için gün sayarken bankalar da yine promosyon yarışında. Daha önce 1.500 TL civarında seyreden promosyonlarda rakamlar 10 bin liralara kadar yaklaştı. Peki promosyon alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Promosyon alacak EYT'liler dikkat!

EYT'liler için bankalar promosyon yarışına girerken, Faruk Erdem promosyona dair merak edilenleri tek tek açıkladı:

HANGİ EMEKLİLER PROMOSYON ALIYOR?

Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanıyor. Eski-yeni tüm emeklilerin promosyon alma hakkı bulunuyor.

EYT'LİLER NASIL PROMOSYON ALACAK?

EYT'liler ya da yeni emekli olmuş sigortalılar öncelikle başvuru sırasında ilk maaşlarını alacakları bankayı ve şubesini seçiyorlar. İlk maaşlarını da bu bankalardan alıyorlar. İlk maaş alındıktan sonra istenirse aynı banka ile istenirse farklı bir banka ile promosyon anlaşması yapılabiliyor.

EYT'LİLER İLK MAAŞ ALACAKLARI BANKAYI NASIL DEĞİŞTİRECEK?

Banka değişikliği e-devlet üzerinden kolayca yapılıyor. Bunun için maaş gününüzden en az 1 hafta önce işlem yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer e-devletten yapmak istemezseniz maaşınızı taşıyacağınız bankaya müracaat ederek işlemlerinizi de yaptırabilirsiniz.

PROMOSYON PARASINI ALMANIN BİR ŞARTI VAR MI?

Emeklinin seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterli. Fatura, kredili hesap gibi şartlar yok. Bunları öne süren bankayı uyarın ya da tercih etmeyin. Promosyonun tek şartı üç yıl boyunca maaşını aynı bankadan alma sözü vermek.

PROMOSYON ALDIKTAN SONRA 3 YIL BEKLEMEK ZORUNLU MU?

Genel olarak promosyon için üç yıl maaş alma sözü veriliyor. Ancak Tüketici Yasası gereğince istediğiniz zaman ve istediğiniz sayıda 'cayma hakkı' kullanabilirsiniz. Yani üç yıl beklemek diye bir zorunluluk yok.

PROMOSYON ALDIKTAN SONRA 3 YILI DOLANLAR NE YAPACAK?

3 yılı dolan emekliler artık yeni promosyon alma hakkına kavuşuyorlar. Bu noktada mevcut bankanız ile görüşüp yeni rakam üzerinden promosyonunuzu alabilirsiniz.
Ancak isteyen bankasını da değiştirebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.