SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’den EYT açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, katıldığı canlı yayında emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2022 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’den EYT açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Beyaz Tv canlı yayınına katılarak emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Demiröz konuyla ilgili şunları söyledi:

“EYT dediğiniz gibi 99’da çıkan, 23 yıldır bizi de çok zaman sıkıştıran bir kanun. 8 Eylül 99’dan sonra girenlerde yaş sınırı getirilmiş, önce girenlerin de bir kısmı maalesef bundan zarar görmüş.

99 yılına kadar Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu iki defa yara görmüştü. Birisi 70’li yıllarda bir yasa çıkmıştı, maalesef o yasa, o yıllarda tekrar oy gayesiyle bozuldu. Ardından 90’lı yıllarda rahmetli Özal bir yasa çıkardı ve maalesef onu da Demirel geldikten sonra tekrar bozdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu her zaman bizim kanayan yaramız oldu. Bütçede müthiş bir şekilde açık verdik, halen 700-800 milyar lira ilave ediyoruz. Halbuki sigorta sistemi bütçeden ayrı bir kapalı devre. Çalışan 31 milyon kişi prim ödüyor ve biz de 13 milyon insana ödüyoruz. Daha önce bu çalışan 24 milyon, emekli sayısı 12 milyondu. Biz bütçeden oraya transferler yapıyorduk. Kendi kendini kurtarmıyordu.

Bakanlık çalışmalarını yaptı, son şeklini vermek üzere ama teklifi verenler milletvekilleri, bizim AK Parti MYK’ya getirecekler, izah edecekler. AK Parti MYK son şeklini verecek. Arkadaşlarımız onun üzerine tekliflerini hazırlayacak ve Meclis’e sunacak.

NASIL ÇIKACAK?

4.5 milyon kadar çalışanımız var bu konudan etkilenen. Ve onlarla ilgili kademeli bir şekilde emekli olacak şekilde çalışma tamamlanıyor. İlk etapta 1 buçuk veya 1.8 milyon civarında emekli bekleniyor. Bunlarla ilgili işverenlere de bir kıdem tazminatı yükü geliyor. Onu da Hazine ve Maliye Bakanlığı çalıştı, işverenler desteklenecek. İnşallah o kardeşlerimizi de emekli edeceğiz. Kalan kısmı da zaman içerisinde değişik formüllerle yapılacak. Formül çok net değil, ben de bilmiyorum, henüz sunum yapılmadı ama çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah 23 yıldan beri süren bu sıkıntı giderilmiş olacak. Bu problem de Türkiye gündeminden düşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.