SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Partili isim açıkladı: Staj mağdurları EYT’li olabilecek mi?

EYt düzenlemesi merakla beklenirken, staj ve çıraklık mağdurları da yasadan yararlanma hakkı bekliyor. Peki staj ve çıraklık için borçlanma hakkı getirilmese de mağdurların EYT’den yararlanma hakkı olacak mı? AK Parti MKYK Üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt’tan konuyla ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AK Partili isim açıkladı: Staj mağdurları EYT’li olabilecek mi?

AK Parti MKYK Üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt, aralık ayında Meclis’e sunulması beklenen EYT düzenlemesiyle ilgili haber7.com’a açıklamalarda bulundu.

Staj ve çıraklık döneminde emeklilik sigortası yatırılmadığını, bu nedenle de stajda geçen sürenin emeklilik hesabına dahil edilmediğini söyleyen Kurt, yine de staj mağduru kadın sigortalılar için EYT’den yararlanma imkanı doğabileceğini söyledi.

Bu durumu bir örnekle açıklayan Kurt, şunları söyledi:

“Diyelim ki bir kadın sigortalı, 1995’te staj sigortası yapılmış, 1999 Aralık ayında da ilk kez normal sigortalı oldu. Ama 1997’de evlendi ve çocuğu oldu. Yani staj sigortası ile normal sigorta arasında doğum yaparsa ve bu doğumu borçlanırsa sigorta başlangıcı geriye gelebilir. Bu durumda da bir hak doğabilir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.