SON DAKİKA
Hava Durumu

Amasra'daki maden faciası: İhmalin ses kaydı ortaya çıktı

Amasra'da 42 madencinin hayatını kaybettiği maden patlaması sonrasında çalışmalarına başlayan Araştırma Komisyonu'nda bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, olay günü kaydedilen bir görüşmenin ses kaydını dinletti. O kayda göre, havalandırmanın tamirinde gereken parça için bir sonraki vardiya beklenmiş ve soruna rağmen üretime devam edilmiş.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 07:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 07:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Amasra'daki maden faciası: İhmalin ses kaydı ortaya çıktı

Amasra'da 42 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasında ihmal iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Kazayı araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplantısına katılan Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, olay günü kaydedilen bir görüşmenin ses kaydını dinletti.

Ses kaydında, eksi 320 kotun havalandırmasını sağlayan fanın tamiri için gelecek personel'in "Vardiyaya geç geleceğim" dediği duyuldu. Ancak buna rağmen üretime devam edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bir fanın olay günü saat 11.00'de bozulduğunu açıklamıştı. Bilgin, "Madende patlama olmadan önce saat 11.00 civarında bir fan bozulmuş. Fan bozulduktan sonra değerlerde farklılaşma ortaya çıkmış. Ne yapılması lazım? İşletmenin hemen işi durdurması lazım. Suçlamak için söylemiyorum ama tabloyu görmek için. Oradaki kusurları yargı sürecine intikal etmiştir." demişti.

Soruşturma kapsamında tutuklanan mühendis Şahan Kahraman da "Bir sonraki vardiya, bu parçayı takacaktık" demişti.

Amasra'daki maden faciası: İhmalin ses kaydı ortaya çıktı - 1

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan soruşturma kapsamında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle olmak üzere 16 kişi serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.