SON DAKİKA
Hava Durumu

Anadolu Ajansı muhabiri yanıtladı: Staj mağduriyeti giderilecek mi?

Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan ‘podcast’te EYT’nin 1999 yılında sigorta girişi olan herkesi kapsaması ile staj ve çıraklık mağdurlarının beklentileri konuşuldu. Yayında ilerleyen günlerde bu konularda da gelişme olabileceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Anadolu Ajansı muhabiri yanıtladı:  Staj mağduriyeti giderilecek mi?

Anadolu Ajansı Muhabiri Özcan Yıldırım, ajansın “Bir Bakışta” adlı podcast programında EYT konusundaki son gelişmeleri anlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in son açıklamalarından sonra sorunun EYT’lilerin istediği şekliyle çözüleceğinin anlaşıldığını aktaran Yıldırım, düzenlemeyi gün farkıyla kaçıracak çok sayıda kişinin de yasadan yararlanmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

“Gün farkıyla düzenleme dışı kalanlar da bir beklentiye girdi. Mesela 99’un aralığında sigortalılığı başlayanlar var. Kamuoyunda şöyle bir beklenti de var: 99 yılının tamamını kapsayacak şekilde bir düzenleme yapılsın, beklentisi var. Bunun yanında yine o tarihlerde staj yapanlar var. Onlar da ‘bizim staj süremiz de sigorta başlangıcına sayılsın, biz de EYT kapsamında olalım’ şeklinde beklenti ve talepler söz konusu. İlerleyen günlerde bunlarla ilgili gelişmeler de olabilir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.