SON DAKİKA
Hava Durumu

Antalya’da tatilciler ikinci turda sandığa akın etti

Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu çerçevesinde yurt dışındaki seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar Antalya Havalimanında yoğunluk oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Antalya’da tatilciler ikinci turda sandığa akın etti

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından Antalya Havalimanı ve gümrük kapılarında oy kullanma işlemleri, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararı gereği 20 Mayıs Cumartesi günü sabah 08.00'de başlamıştı. Havalimanları ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 28 Mayıs Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde yurt dışındaki seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmeleri için Antalya Havalimanında dış hatlar terminalinde bulunan gelen ve giden yolcu katlarına toplam 5 ayrı noktada 5 sandık kuruldu.

24 SAAT BOYUNCA OY KULLANABİLECEKLER
Yurt dışı seçmeni olan vatandaşlar, 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar bu sandıklarda oylarını 24 saat boyunca kullanabilecek. 5 ayrı noktada sandık görevlileri 3 vardiya şeklinde 8’er saat görev yapıyor. Şu ana kadar havalimanında ciddi bir yoğunluğun yaşandığı görüldü. Dün 8 saat içerisinde bir sandıkta 500’e yakın kişinin oy kullandığı öğrenildi.

“DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLISI OLSUN”
Oy vermek için gelen Hakan Satıcı, “İnşallah ülkemiz için hayırlısı olsun. Almanya’dan geliyorum, ikinci kez oyumu kullandım” dedi. Yine Almanya’dan gelen Mahir Balaban, “Devletimiz ve milletimiz için hayırlısı olsun. Oy kullanmak için geldim” sözlerine yer verdi.

“OYUMU DEMOKRASİDEN YANA KULLANACAĞIM”
Betül Şahin, “Almanya’da yaşıyorum, ailemi ziyarete gelmiştim. İlk oyumu Almanya’da kullandım, ikinci tur oyumu da burada kullanıyorum. İnşallah ülke için her şeyin hayırlısı olsun. Almanya’da demokraside yaşıyorum, aynı haklara Türk milletinin de sahip olmasını istiyorum. Oyumu demokrasiden yana kullanacağım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.