SON DAKİKA
Hava Durumu

Atık Yağların Yönetmeliğinde değişiklik

Atık Yağların Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik 12 Ocak 2023 tarihli ve 32071 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Atık Yağların Yönetmeliğinde değişiklik

Atık Yağlarla ilgili mevcut yönetmeliğin uygulanmasından kaynaklanan sorunların giderilmesi için atık yağ toplama miktarlarının artırılması ve atık yağların yönetiminin daha etkin hale getirilmesi amacı ile yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Yönetmelik değişikliği ile madeni yağ üreticilerinin, atıktan elde edilmiş baz yağın üretimde kullanılabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması amacıyla gereken süre göz önünde bulundurularak sektörel talepler doğrultusunda, 2022 yılında başlaması planlanan atıktan elde edilmiş baz yağın madeni yağ üretiminde kullanım zorunluluğu 2023 yılına ötelenmiş, üretimde kullanılacak atık yağdan elde edilmiş baz yağ oranları revize edildi.

Atık yağların taşınmasının ekonomik hale gelebilmesi adına araçtan araca atık yağ transfer edilmesine ilişkin hüküm getirildi ve bir yıllık süre tanındı. Madeni yağ üreticilerinin atık yağ toplama yükümlülüğü kaldırıldı.

Bununla birlikte mevcut yönetmelikte deneme üretimi takvim planında değişiklik yapılamayacağı öngörülerek yayımlanan yönetmelikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygun bulunması halinde iki tesis arasında yer değişikliği yapılmasına imkan tanındı. Belirlenen süre içerisinde deneme üretimine katılım sağlanmaması durumunda varsa mevcut çevre lisansının sonlandırılacağı hüküm altına alındı.

Moyden İzin Belgesi alınmasına esas başvuru süresine ilişkin madde yürürlükten kaldırıldı.

Diğer yandan PCB’li yağların bertaraf edilmesi yerine arındırılarak yeniden rafine edilmesine imkan tanındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.