SON DAKİKA
Hava Durumu

Ayasofya ramazana hazır

Fatih Belediyesi ekipleri tarafından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde Ramazan ayı öncesinde dezenfekte işlemi yapıldı. Caminin içi gül suyu ile yıkanarak temizlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Ayasofya ramazana hazır

Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin içi gül suyu ile yıkanarak dezenfekte işlemi gerçekleştirildi. Ekipler daha sonra cami çevresini sıcak suyla yıkayarak temizledi. Dezenfekte çalışmasının Fatih’te bulunan tüm camilerde Ramazan ayı boyunca devam edeceği öğrenildi.

“HALILAR TEMİZLENMEKTE, AYAKKABILIKLAR SİLİNMEKTEDİR”
Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Recep Yıldız, “Ayasofya Camii içerisinde şu an 20 kişiden oluşan ekibimizle birlikte temizlik çalışmaları yapmaktayız. Yapılan bu çalışmalar kapsamında halılar temizlenmekte, ayakkabılıklar silinmektedir. Gül suyu kokusu cami içine sıkılmakta ve dezenfekte çalışması yapılmaktadır. Cami dışında da şadırvan ve avlu ile meydan sıcak su ile yıkanmaktadır” dedi.

“RAMAZAN AYI BOYUNCA DA GÜL SUYU SIKIMI DEVAM EDECEKTİR”
Çalışmaların Ramazan Ayı boyunca 7 gün 24 saat çalışma esasına göre devam edeceğini söyleyen Yıldız, “Gül suyu uzun süre etkisini devam ettirmektedir. Ramazan Ayı boyunca da gül suyu sıkımı devam edecektir. Fatih’in bütün camilerinde temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Ayasofya Camisinin yoğunluğundan dolayı temizlik çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.