SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Akar'dan F-16 ve S-400 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar, TBMM'de bakanlığının bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. F-16 konusunda ABD Savunma Bakanlığı'nın tedariki desteklediğini belirten Bakan Akar, "F-16'ları almak için gayret gösteriyoruz ama olmazsa tabi ki kafamızda başka şeyler var" dedi. S-400'ün kurulumuna ilişkin ise "S-400 kullanılmaya hazır, tehdit gelirse bunu kullanırız" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bakan Akar'dan F-16 ve S-400 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM'de bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Bakan Akar, ABD'den F-16 alımına ilişkin, "ABD Savunma Bakanlığı tedarikin desteklendiğini söylüyor. F-16'ları almak için gayret gösteriyoruz ama olmazsa tabi ki kafamızda başka şeyler var" dedi.

Bakan Akar,  S-400 hava savunma sistemine ilişkin ise "S-400 yerinde kullanıma hazır. Herhangi bir tehdit olduğu zaman ülkemizin hava savunmasını nerede kuracağımıza karar verip, gidip kuracağız" diye konuştu.

SADAT ile ilgili iddialara da cevap veren Akar, "SADAT ile ilgili hiçbir ilişkimiz olmadığını kesinlikle söylüyorum bizim dışımızda bir hadise." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.