SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Bilgin'den açıklama: EYT'de prim günü ve yıl şartı değişecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT'de prim günü ve yıl şartında değişiklik yapmadıklarını belirterek, "Düzenlemenin kapsamını çalışmamız bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2022 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2022 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bakan Bilgin'den açıklama: EYT'de prim günü ve yıl şartı değişecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin  beklediği asgari ücret ve EYT ile ilgili açıklamalar yaptı.  

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki çalışmalara değinen Bilgin, bu konuda epey mesafe aldıklarını ve çalışmayı aralık ayında Meclis'e intikal ettireceklerini söyledi. Emeklilik sisteminde prim gün sayısı, yıl ve yaş olmak üzere üç kriterin olduğunu anımsatan Bilgin, şunları söyledi:

"Diğer iki şartı doldurup yaşı bekleyenler var. 'Hiç yaş şartı olmasaydı bugün kaç kişi emekli olabilir' diye baktık. Bunların sayısı aydan aya değişiyor. Haziran rakamları 1,5 milyonun biraz üzerindeydi. Yarın bu sayı 1,6 milyon, 1,7 milyon veya aralık sonu itibarıyla da tahmin ediyorum Meclis'ten kanun çıkarken bakılacak 2 milyon civarında olabilir veya değişebilir. Biz bunları dikkate alan bir çalışma yapıyoruz. Yani şu an iki şartı doldurup emekli olabileceklerin sayısı 1,6 milyon civarında. Yarın biraz daha artabilir. Biz onlarla ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Yaş şartı hiç olmasaydı emekli olabileceklerden bahsediyorum. Yoksa ne bileyim, 40'lı yaşlarda olanlar var. Onların büyük bir çoğunluğunun, bu bahsettiğim sayının dışında kalanların özellikleri prim gün ve yıl sayılarındaki eksikliktir. O iki şartta bir değişiklik yapmıyoruz. Süreç devam ediyor. Düzenlemenin kapsamını çalışmamız bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.