SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu: Yunan kaşınmaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız sonuçlarına katlanırsınız. Bu Yunanistan'a bir uyarıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2022 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2022 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bakan Çavuşoğlu: Yunan kaşınmaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Milli Mücadelede Son Kale Haymana Etkinliği'nin, "Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu"nun açılışında konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, "Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız sonuçlarına katlanırsınız. Bu Yunanistan'a bir uyarıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, geçen hafta yaptığı açıklamada "Bir gece ansızın gelebiliriz" demiş, söz konusu cümle Yunanistan'da deprem etkisi yaratmıştı.

Türk ve Yunan savaş uçakları, Ege Denizi üstündeki NATO görevinde Ağustos ayının son günlerinde karşı karşıya geldi. Kuzey Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiye, ittifak görevi için 23 Ağustos Salı günü savaş uçaklarını havalandırdı.

Akdeniz üstünde uçacak ABD'ye ait ünlü bombardıman uçağı B-52'ye eşlik etmeye hazırlanan Türk jetlerine, Yunanistan tarafından radar kilidi atıldı. Ege Denizi'ndeki eşine az rastlanır olay Türkiye tarafından NATO'ya aktarıldı. ABD'liler de, B-52 yanında uçan Türk F-16'larının fotoğrafını yayınladı.

Bu olaydan günler sonra ise bu kez S-300 skandalı patlak verdi. Türkiye, savaş uçaklarına S-300 hava savunma sistemiyle radar kilidi atıldığını gösteren kayıtları da NATO'ya gönderdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.