SON DAKİKA
Hava Durumu

Boğaziçi davasında istenen cezalar belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasına yönelik yapılan gösterilerde gözaltına alınan ve yargılanmalarına başlanan 14 sanığın davasında mütalaa açıklandı. Savcılık, 12 sanığın 21 yıla, 1 sanığın 23 yıl 4 aya ve 1 sanığın 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Boğaziçi davasında istenen cezalar belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasına yönelik yapılan gösterilerde Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam arabasının üstüne çıktıkları ve arabanın çıkışını engelledikleri iddiasıyla yargılanan sanıkların davasına devam edildi. İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müştekiler avukatı ile sanıklar avukatları hazır bulundu.

Aracın önüne geçerek çıkışını engelledikleri kaydedildi
Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların olay günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin üniversiteden çıkış yaptığı esnada makam aracının önüne geçerek üniversiteden çıkış engellediğini ve tüm ikazlara rağmen dağılmamakta ısrar ettiklerini aktardı. Açıklanan mütalaada, 12 sanığın ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘izinsiz gösteri’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından zincirleme şekilde toplamda 3,5 yıldan 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mütalaada 1 sanığın 4 ayrı suçtan zincirleme şekilde toplamda 4 yıl 8 aydan 23 yıl 4 aya hapis ve 1 sanığın ise 4,5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

1 sanığa suç duyurusunda bulunulması talep edildi
Mütalaada ayrıca, sanık Nazmiye Gizem Sert’in müşteki güvenlik görevlisi Alpaslan Çepni'ye ‘onursuz’ dediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına kamu davası açılmak üzere soruşturmaya başlanılması için ihbarda bulunulması istendi.

Mahkeme, sanık avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.