SON DAKİKA
Hava Durumu

Boğaziçi eylemlerine ilişkin 14 öğrencinin yargılandığı davada karar

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasına yönelik yapılan gösterilerde gözaltına alınarak yargılanmalarına başlanan 14 sanığın davasında karar açıklandı. Mahkeme, tüm sanıkların toplamda 1 yıl hapis cezasına hükmetti. Ayrıca, 1 sanığın 1 yıl 6 ay, 1 sanığın ise 1 yıl 2 ay hapis cezasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Boğaziçi eylemlerine ilişkin 14 öğrencinin yargılandığı davada karar

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasına yönelik yapılan gösterilerde Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam arabasının üstüne çıktıkları ve arabanın çıkışını engelledikleri iddiasıyla yargılanan sanıkların davası karara bağlandı. İstanbul 22.Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada sanık avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapıp yapmayacakları soruldu. Sanık avukatlarından biri, bu aşamada usulsüzlük olduğu gerekçesiyle savunma yapamayacaklarını söyledi. Hakim avukatlara yeniden esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapıp yapmayacaklarını sordu. Daha sonra aynı sanık avukatı duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle uyarıldı, sonra da reddi hakim talebinde bulundu. Bu talep daha önce de reddedildiğinden aynı gerekçeyle mahkemece reddedildi.

O sırada hakim, aynı avukatın duruşma yeniden düzenini bozduğu gerekçesiyle dışarı çıkarılmasına hükmetti, avukat dışarı çıkmayınca salona güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri çağırıldı.

O sırada izleyiciler de alkışlarla tepki gösterdi, mahkeme tarafından izleyicilerin de dışarı çıkarılmasına karar verildi.

Daha sonra hakim yeniden esasa ilişkin savunmaları sordu, avukatlar aynı şekilde yanıt verince hakim, sanık avukatlarının esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmadıkları gerekçesiyle hükmü açıkladı.

Kararını açıklayan mahkeme, tüm sanıkları ‘toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet' ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından toplamda 1’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, sanık Ersin Berke Gök’ün ‘kamu malına zarar verme’ suçundan 1 yıl 6 ay hapis, sanık Eftelya Koyuncu’nun ise ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezasına hükmedildi.

Mahkeme, tüm sanıkları ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘kara ulaşım araçlarını kaçırma’ suçlarından suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beratlarına karar verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.