SON DAKİKA
Hava Durumu

Cem Kılıç’tan EYT değerlendirmesi

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, EYT konusunda aralık ayında ortaya çıkacak taslağı beklemek gerektiğini belirterek, “8 Eylül 1999 öncesindeki koşullara dönülmesiyle biz bu problemi çözeriz. Tahmin ediyorum bu yönde ilerlenecektir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2022 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2022 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Cem Kılıç’tan EYT değerlendirmesi

Bilgin’in açıklamalarını değerlendiren TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, 8 Eylül 1999 öncesindeki şartları sağlayanların emeklilikte yolunun açıldığını söyledi.

Kılıç şunları söyledi:

“EYT’de çok sayıda formül gündeme getirildi. Netleşmiş bir şey yok. Bakanın sözlerinden şunu anlıyoruz. 8 Eylül 1999 öncesinde emeklilik için gereken şartlar sağlanmışsa bugün o şartları sağlanmış kişilere emeklilikte yol açılmış demektir diye düşünüyorum. Benim temel düşüncem de bu. Yaş koşulunun dışarıda bırakılmasıyla, 8 Eylül 1999 öncesindeki koşullara dönülmesiyle biz bu problemi çözeriz. Tahmin ediyorum bu yönde ilerlenecektir. Henüz net bir şey yok. Çözüm konusunda ciddi bir tavır sergilendi. Aralık ayındaki taslağı beklemek gerekecek. ‘Oyunun kurallarının sonradan değiştiği bir dönem yaşadık, biz yeniden oyunun kurallarına dönülmesini talep ediyoruz’ diyor EYT’liler. Bunda da son derece haklılar. Umarım bu çerçevede gelişir ve herkes istediğini elde etmiş olur.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.