SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesi için tarih verdi

Beştepe'deki kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvurusu 5 milyona dayanan sosyal konut projesinde ilk temelin 25 Ekim'de atılacağını duyurdu. Öte yandan Erdoğan, KYK yurtlarında kalan öğrencilere verilen 25 liralık beslenme yardımının 60 liraya çıkarıldığını söyledi. Ege'deki provokasyonlara da değinen Erdoğan, "Yunanistan bizim dengimiz değil, olamaz da" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı'nın çiftçilere yönelik bir de müjdesi vardı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2022 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2022 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesi için tarih verdi

Cumhurbaşkanlığı kabinesi Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

''Yeni eğitim ve öğretim döneminin açılışını Sancaktepe'de gerçekleştirdik. Eğitime verdiğimiz önemi görmekten gurur duyuyoruz.

TOKİ'DE BAŞVURU 5 MİLYONA DAYANDI

''İlk evim iş yerim' kampanyasında talep toplama süreci önümüzdeki ayın sonuna kadar devam edecek. Başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayanan bu kampanya Türkiye'nin bu zamana kadar en büyük sosyal atılımı olacak. Projenin 5 bin konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim'de atıyoruz. İki yıl içerisinde 250 bin sosyal konut tamamlanacak ardından bunu 500 bine çıkaracağız. 

Eser ve hizmette bizimle yarışamayanların yalan üzerine kurduklarıyla kampanyamızı karalamaya çalıştıklarını görmekten hüzün duyuyoruz. 

Yüksek öğrenim yurtlarında ilk yerleştirmede dahi yüzde 80'lik bir talep karşılama oranını yakaladık. 

KYK BESLENME YARDIMI ARTTI

KYK yurtlarında kalan öğrencilerimize beslenme yardımını 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Üniversite öğrencilerimize doyurucu bir yemek sunmak için uğraşıyoruz.


Rusya-Ukrayna savaşında her iki tarafla diyaloğu sürdürerek pek çok diplomatik başarıya imza attık. Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile ilişkilerimizi daha derinleştirmek istiyoruz.  

Özellike Tahıl Koridoru ile başlayan sürecin esir takasıyla devam etmesi ülkemiz adına oldukça gururlu bir durumdur. Şu an itibariyle 5 milyon tonun üzerinde tahıl ihracatını gerçekleştirdik.

Artık hedefimiz Rusya ve Ukrayna liderlerini en kısa sürede bir araya getirerek savaşı durdurmaktır.

EGE ADALARINA ASKERİ SEVKİYAT

Hep söylediğim gibi Yunanistan ne siyasi ne askeri ne de ekonomik olarak bizim dengemizde değildir, olamaz da. Yunan siyasetçileri kızdırarak üzerimize salanların 'Büyük Türkiye' projesini engelllemeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Atina yönetimi kışkırtmalardan vazgeçmelidir. Türk askerinin süngüsünün önünden kaçtıkları günü zafer günü olarak kutlayanlar henüz bunların hesabını vermediler. 

Yunanistan'ın dört bir yanına yapılan işgal görünümlü yabancı askeri yığınaklar asıl bizi değil, Yunan halkını rahatsız etmektedir.

MUHALAFETE TEPKİ

Sadece bu ayın 22 gününde Osmangazi Köprüsü'nü günde ortalama 51 bin araç kullandı. Araç garanti oranı yüzde 116'ya, garanti rakamının üstüne çıkmış durumda. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde günlük araç geçiş ortalaması 113 binin üzerine çıktı. Rahmetli Menderes de Vatan Caddesi'ni açtığında 'ne yapacaksın uçak mı indireceksin' diyorlardı. Bakın ne oldu şimdi. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. 

O kadar büyükşehir belediyesi kazandınız, ne yaptınız bunları söyleyin. Bir yol yaptığınız yok. Öyle İstanbul'da bir musluk çevirmekle hizmet sağlamış olmuyorsunuz. Gelirken suya indirim demiştiniz, şimdi suya zam üzerine zam yapıyorsunuz. 

''HAVALİMANLARIMIZ REKORDAN REKORA KOŞUYOR''

Bay Kemal Sabiha Gökçen'e de ne gerek var diyordu. Avrupa havalimanları ciddi sıkıntılarla uğraşırken, bizim havaalanlarımız rekordan rekora uçuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pisti mayıs ayında bitiriyoruz. Yeni terminal binası da yapacağız.

Ülkemizin dünyadaki en prestijli markalarından biri haline gelen İstanbul Havalimanı bu ayın 22 gününde 30 bin 970 uçuşla 5 milyondan fazla yolcuyu ağırladı.

''ÇİFTÇİLERE ELEKTRİK DESTEĞİ''

Tarım sektörüne verdiğimiz destekleri genişlettiğimiz böyle bir durumda, çiftçilerimizin elektrik faturalarındaki KDV oranlarını yüzde 18'den yüzde 8'e düşürecek destek sağlamıştık. 

Bugün de yine elektrik faturalarıyla ilgili bir müjdemiz olacak. Çiftçimiz aylık ödemek yerine elektrik borcunu hasat sonunda ödeyebilecek. Ziraat Bankası, açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat dönemi sonunda yapacak, maliyetinin bedelini hazineden alacak.

Çiftçilerimiz, geçmiş dönem elektrik borçlarını, 5 yıla varan vade ve faizsiz geri ödeme imkanıyla kapatabilecek.

Sosyal yardımlar kapsamında ev yapım yardımını 200 bin liraya yükseltiriyoruz. Türkiye aile destek programımızı genişletiyoruz, bütçesini 40 milyar liraya yükseltiyoruz''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.