SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur’an-ı Kerim saldırısına karşı tepki göstermek insanlık vazifesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılmasına ilişkin, “Aklıselim insanların kutsallara yapılan bu açık saldırılara karşı tepki göstermesi ve inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum. Tüm din ve inanç mensuplarının aynı şekilde tepki göstermesi bir insanlık vazifesidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur’an-ı Kerim saldırısına karşı tepki göstermek insanlık vazifesidir

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, başkanlıkta medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erbaş, geçtiğimiz günlerde İsveç'te Türkiye'nin Stokholm Büyükelçiliği'nin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını telin ettiğini belirterek, “Bir inancın kutsal kitabına karşı yapılan hukuk ve insanlık dışı muamele karşısında, önlem almadığı gibi bu çirkin ve provokatif davranışta bulunanları korumayı tercih eden ülke yetkililerini de kınıyorum. Böylece, inançlara saygı konusunda ne kadar ikiyüzlü olduklarını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş oldular” dedi.

“Kur’an-ı Kerim saldırısına karşı tepki gösterilmesi insanlık vazifesidir”
Kur’an’a yapılan saldırıya karşı tepki göstermenin bir insanlık vazifesi olduğunu söyleyen Erbaş, şöyle devam etti:

“Avrupa’da hukuka ve insan haklarına inanan, inanca saygıyı ve toplumsal barışı önemseyen tüm entelektüellerin, akademisyenlerin, aktivistlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medya mensuplarının ve aklıselim insanların kutsallara yapılan bu açık saldırılara karşı tepki göstermesi ve inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum. İnsana ve inanca değer veren tüm din ve inanç mensuplarının aynı şekilde tepki göstermesi bir insanlık vazifesidir. Aksi halde söz konuşu kişi, grup ve kurumlar, Müslümanlar ve tüm dünya halkları nezdinde inandırıcılığını yitireceklerdir.”

Müslümanların, inançlara, kutsallara düşmanlığı olmadığını dile getiren Erbaş, tarih boyunca Müslümanların birlikte yaşadıkları topluluklarda, Kur’an’dan yola çıkarak hep iyilik, merhamet ve adaletle davrandıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.