SON DAKİKA
Hava Durumu

Düzce depreminden sonra gündeme geldi! EYT’de milat 2000 yılı olmalı

1999’daki Gölcük depreminden sonra yürürlüğe giren ve milyonlarca kişinin mağduriyetine yol açan EYT düzenlemesi, son Düzce depreminden sonra bir kez daha Meclis’te gündeme geldi. CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, depremden kaynaklanan sıkıntılara dikkat çekerek, “EYT’de milat 1 Ocak 2000 tarihi olmalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Düzce depreminden sonra gündeme geldi! EYT’de milat 2000 yılı olmalı

EYT düzenlemesinin Aralık ayında Meclis’e sunulması beklenirken, teklifin sadece 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları değil, 1999 yılının tamamını kapsaması yönünde talepler gelmeye başladı.

Söz konusu taleplerin arka planında mağduriyete yol açan 4447 sayılının yasanın Gölcük depreminin hemen arkasından yürürlüğe girmesi ve deprem nedeniyle işe giriş işlemlerinde gecikmeler yaşanması, depremin yarattığı yıkım nedeniyle kayıtların kaybolması gibi gerekçeler var.

Talepleri Meclis gündemine taşıyan CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy da bu duruma dikkat çekerek, “EYT’de milat 1 Ocak 2000 tarihi olmalı” dedi.

Aksoy’un Meclis Genel Kurulunda yaptığı gündem dışı konuşma şöyle:

“Merkez üssü Düzce olan depremde hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum.

1999 yılında yaşanan Marmara depreminde başta Kocaeli ve Adapazarı olmak üzere Marmara Bölgesi’nde birçok iş yeri yıkılmış, işe girişlerde gecikmeler yaşanmış ve yıkılan iş yerlerinde çalışanların kayıtları yok olmuştur. Buna rağmen, depremden 21 gün sonra, 8 Eylül 1999’da yeni emeklilik yasası çıkarılmıştır. Belirlenen tarih birçok vatandaşımızı mağdur etmiştir. Bu zamana kadar, mağdur olan vatandaşlarımız için herhangi bir düzenleme yapılmamıştır. EYT’de tarih değişikliğine gidilerek, 1/1/2000 şeklinde milat bir tarih belirleyerek ivedilikle mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir. Acilen EYT’lilerin sorunları çözülmelidir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.