SON DAKİKA
Hava Durumu

EYT’de staj sigortası başlangıç sayılacak mı?

EYT düzenlemesinde detaylar netlik kazanmaya başladı. EYT’de prim gün ve sigortalılık yılı düzenleme Meclis’e gelmeden belli oldu. Staj sigortasının başlangıç sayılıp sayılmamasıyla ilgili de Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin’den net açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
EYT’de staj sigortası başlangıç sayılacak mı?

Staj sigortası EYT’de başlangıç sayılacak mı? Askerlik borçlanması EYT’de yer alacak mı? EYT düzenlemesiyle ilgili detayların netleşmesi beraberinde bu soruları da getirdi.

Habertürk’ün haberine göre staj ve çıraklık dönemi sigortaların EYT için başlangıç sayılıp sayılmayacağıyla ilgili bir soruya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.” yanıtını verdi.

Yani staj sigortası EYT’de başlangıç tarihi olarak sayılmayacak.

ASKERLİK PRİM BORÇLANMASI EYT’DE YER ALACAK MI?

Askerlik prim borçlanmasının EYT’de yer alıp almayacağı net değil. Şimdilik SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için prim gün sayıları neteşti. Ancak askerlik borçlanmasının EYT’den önce yapılması ve EYT’de bu borçlanmanın yer almaması halinde SGK’dan ödenen borçlanmanın geri alınma hakkı var. Yani askerlik prim borçlanması EYT kapsamında yer almazsa düzenlemeden yararlanacak sigortalılar ödedikleri borçlanma tutarını geri tahakuk edebilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.