SON DAKİKA
Hava Durumu

EYT formülüne tepki yağıyor: Emekli olacaklar da olamaz!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için düşünülen formülün prim gününü artırmaktan ibaret olduğu yönündeki haberler tepkilere neden oldu. EYT’liler yeni bir mağduriyet yaratılacağını söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2022 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2022 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
EYT formülüne tepki yağıyor: Emekli olacaklar da olamaz!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, çözüm diye prim günlerinin artırılması şeklinde bir formülün sunulacağı yönündeki haberler üzerine sosyal medyadan sert tepki gösterdi.

4 Eylül Pazar günü için Kadıköy’de bir protesto gösterisi de düzenlenmesi planlanıyor.

TRT Haber’in yayınladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak EYT formülü diye lanse edilen formülde erkeklerde 9000 gün ve 25 yıl, kadınlarda 7200 gün ve 20 yılı tamamlayanların emeklilik hakkı kazanacağı belirtilmişti.

Yasa yürürlüğe girerse 1,5 milyon kişi yararlanacağı belirtilerek düzenlemeden 1999 yılı ve öncesi işe girenlerin yararlanacağı vurgulanmıştı.

Müjde diye lanse edilen bu haber EYT’lilerin bütün tepkisini çekti.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da bahsedilen formülün mağduriyetleri bitirmeyeceği gibi yeni mağduriyetler doğuracağını söyledi.

İki tweet’le formülü değerlendiren Erdursun, “EYT’de prim gün sayısı esas alınacak! Haberleri kısmen doğru olabilir! Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için! SSK’da kadınlardan 7200, erkeklerden 9000 gün istenmesi imkansız! Normalde EYT yasası çıkmasa bile emekli olacaklar dahi emekli olamaz! Kaş yapayım derken göz çıkartırlar…” dedi.

Erdursun tweet’inin devamında “EYT’nin açılımı “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” demek yani 8.9.1999 tarihine kadar “YAŞ” şartı yoktu! 5.000 prim koşulu vardı! YAŞ şartı geldi ve milyonlarca emekçi EYT’li oldu! Bu mağduriyet nasıl biter! 5.000 günü 9.000 gün yaparak mı! İMKANSIZ!” diye yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.