SON DAKİKA
Hava Durumu

EYT’liler dikkat: Emeklilik işlemlerinde sistem değişiyor

Kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarının emeklilik işlemleri ile ilgili başvuru onay ve diğer bilgi ile belgeleri 15 Kasım’dan itibaren yalnızca Hizmet Takip Programı üzerinden SGK’ya aktaracak. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2022 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2022 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
EYT’liler dikkat: Emeklilik işlemlerinde sistem değişiyor

Kamu kurumlarında çalışanların emeklilik işlemlerini gerçekleştirebileceği yeni uygulama Hizmet Takip Programı (HİTAP) 15 Kasım tarihinde başlıyor. Peki bu uygulama ne gibi kolaylıklar getiriyor, HİTAP nedir? Özel sektör çalışanları için de böyle bir uygulama getirilecek mi, EYT düzenlemesinde son durum ne? Konuyla ilgili merak edilenleri Vergi Uzmanı Muhammet Bayram CNN Türk canlı yayınında anlattı:

Muhammet Bayram konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

HİZMET TAKİP PROGRAMI (HİTAP) NEDİR? 

“Kamu çalışanlarının emeklilik sürelerini, çalışma sürelerinin takip edildiği bir sistemdi. Dün yayınlanan genelge ile beraber 15 Kasım’dan itibaren Hizmet Takip Sistemi üzerinden emeklilik işlemlerinin yapılacağı Sayın Cumhurbaşkanının imzasıyla bir genelge ile yayımlandı.

Artık kamu kurumunda çalışan vatandaşlarımız posta yoluyla göndermek yerine Hizmet Takip Progamı üzerinden bilgi ve belgeleri aktarabilecek. Bu işlemlerin daha hatasız olmasına yol açacak.

EYT’DE ÖN HAZIRLIK!

Bunun EYT ile ilgili bir ön hazırlık olduğunu da söyleyebiliriz. Hem özel sektör çalışanları hem kamu çalışanlarının EYT ile ilgili bir emeklilik söz konusu. 15 Kasım tarihi çok önemli. Bakan Bilgin sene sonunda EYT’yi çözeceğiz demişti. En azından kamu kurumunda çalışanların bilgi, belge ve emeklilik işlemlerini HİTAP programı üzerinden yapabilmesi çok büyük bir hızlılık sağlayacak.

HANGİ SIKINTILARI ÇÖZECEK? 

Bilgi, belge ve dökümasyonların posta yolu ile değil de elektronik olarak gönderilmesi sağlanacak HİTAP programı ile emeklilik işlemleri hızlı ve tarafsız bir şekilde yapılabilecek.

EYT kanunu çıktığı andan itibaren birden vatandaşlarımız emeklilik işlemleri için SGK’ya akın edecekler. Aynı şekilde devlet memuru vatandaşlarımızın emekli olabilmeleri için HİTAP sistemi getirildi. EYT kapsamında ve emeklilik kapsamında olan kişiler için de HİTAP sistemine benzer bir sistem açılacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.