SON DAKİKA
Hava Durumu

Gönül Boran Özüpak'tan kritik uyarı: İki şahitle EYT’li olunabilir!

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT için hazırlıklar tamamlanırken Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor. EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, “İki şahit ile EYT’li olabilirsiniz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Gönül Boran Özüpak'tan kritik uyarı: İki şahitle EYT’li olunabilir!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı Meclis’e gelmesi beklenen EYT düzenlemesinde… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarıyla EYT düzenlemesinde detaylar biraz daha netleşti. Aralık ayında düzenleme Meclis’e gelecek. Vatandaş haliyle EYT’nin şartlarını araştırıyor. Peki, EYT’den nasıl emekli olunur, prim gün sayısı yetmiyorsa borçlanma mümkün mü?  TGRT Haber’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar Fedarasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT ile ilgili merak edilenleri cevapladı. 

“MAHKEME YOLU AÇIK”

Gönül Boran Özüpak, 1999 öncesi çalıştıkları işyerlerinde sigorta girişleri yapılmayan mağdurların,  EYT düzenlemesinden faydalanabilmelerini söyledi. Özüpak, “iki şahitle birlikte İş Mahkemesi’ne gidip, belgelemeleri halinde, davayı kazanan arkadaşlarımız var. SSK başlangıcının, o tescille başvurulması halinde EYT’den yararlanılabilir” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.