SON DAKİKA
Hava Durumu

HaberTürk yazarı: Hükümet EYT’lilere müjdeli bir haber veremezse bu müjdeyi muhalefet verecek

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) uygulaması hakkındaki son gelişmeleri köşesine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
HaberTürk yazarı: Hükümet EYT’lilere müjdeli bir haber veremezse bu müjdeyi muhalefet verecek

Aydemir, "Bakanlık bürokratlarının yaptığı çalışmada hemen emekli olacak 1.5 milyon kişinin bütçeye getireceği yükün karşılanamayacağı, özel sektörde işverenlerin de tazminat yüküne karşı çıktıkları yönünde görüşler dile getiriliyordu. Özetle geldiğimiz noktada, Bakanlığın yaptığı taslak çalışmaya, yaş şartı eklenecek. Bu aslında verilen sözden geri dönmek anlamına da geliyor ve haber bekleyen EYT’lilerde büyük bir hayal kırıklığına yol açtı" dedi. 

Aydemir "Anladığım kadarıyla hükümet EYT konusunu gerçekten çözmek istiyor ve seçimde bunun muhtemel getirisi ve götürüsünü de hesap ediyor ancak bütçe dengelerinde bu paranın karşılığı bulunamıyor. Bunun için geliştirilen formüller de tatminkâr düzeyde değil" ifadesini kullandı. 

Muhalefetin de bu konunun öneminin farkında olduğunu ve Sosyal Güvenlik Komisyonu kurduğunu  belirten Aydemir, şu ifadeleri kullandı:

"Hükümet EYT’lilere müjdeli bir haber veremezse bu müjdeyi muhalefet ya da 6’lı masa partileri verecek. Bütün partiler buradaki potansiyelin farkında. Bakalım, yılların kanayan yarası EYT meselesini kim çözecek? Ekonomik tablo ortada. Geçim sıkıntısı had safhada. Güzel haber bekleyenlerin sabırlarını çok da zorlamamak lazım…" 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.