SON DAKİKA
Hava Durumu

İki metrobüsün çarpıştığı kazanın nedeni ortaya çıktı

İstanbul Avcılar’da iki metrobüsün kafa kafaya çarpmasının nedeni belli oldu. Direksiyonda rahatsızlanan metrobüs şoförü Mahsun Kibar’ın yolculara “Ambulans çağırın” dedikten sonra bariyere ve karşıdan gelen araca çarptığı oraya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2022 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2022 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
İki metrobüsün çarpıştığı kazanın nedeni ortaya çıktı

Akşam gazetesinin haberine göre, İstanbul Avcılar’da önceki akşam Şükrübey Durağı yakınlarında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Toplam 4 metrobüsün karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kazanın şoförlerden birinin rahatsızlanması üzerine yaşandığını duyurdu. İBB’den paylaşılan görüntülerde metrobüs şoförü Mahsun Kibar’ın kaza öncesinde “Ben çok kötü oldum. Ambulans çağırın bana. Çok kötü oldum” dediği duyuldu.

3 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Görüntülerde, şoförün fenalaştığı sırada elini başına götürüp alnını tutması ve seyir halinde olduğu şeritten çıkması yer aldı. Bariyerlere çarpan aracın daha sonra karşı şeride geçip başka bir metrobüsle çarpıştığı bildirildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, feci kazada yaralanan 99 kişinin tedaviye alındığını, bunlardan 88’inin taburcu olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı tedavisi süren 8 yaralıdan 3’ünün yoğun bakımda olduğunu duyurdu.

YARALIYI DA YANLIŞ SAYDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaralı sayısını 117, tedavisi sürenleri de “10’dan yüksek” diyerek aktardı. İmamoğlu, şoför Kibar’la ilgili de “2006 girişli. 2012’den beri metrobüs hattında çalışıyor” bilgisini paylaştı.

İstanbul Avcılar’da, metrobüs şoförü Mahsun Kibar’ın yolculara “Ambulans çağırın” dedikten sonra bariyere ve karşıdan gelen araca çarptığı oraya çıktı.

2 YIL SONRA AYNI YERDE AYNI KAZA

19 Nisan 2020’de yine Avcılar’da iki metrobüs kafa kafaya çarpışmış, 4 kişi yaralanmıştı. Kazaya bir şoförün bayılmasının neden olduğu ortaya çıkmıştı.

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kendisini iyi hissetmediğini belirterek yolculardan ambulans çağırmasını isteyen Mahsun Kibar’ın neden aracı durdurmayarak yola devam ettiği araştırılıyor.

KALP VE TANSİYON HASTALIĞI YOK

Metrobüs şoförü Mahsun Kibar’ın kardeşi Fatih Kibar, “Abimin daha önce kalp veya tansiyon rahatsızlığı yoktu” dedi. Her metrobüs kazası olduğunda hemen abisini aradıklarını söyleyen Fatih Kibar, “O akşam kazayı haber alınca yine aradık, 2 saat ulaşamadık” diye konuştu. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Kadri Bulut da şoförün durumuyla ilgili şöyle dedi: “Hastamızın bilinci açık. Riskli bir operasyon geçirecek. Bayılma durumuyla ilgili değerlendirme yapıldı, bir hastalığı yok.”

SAATLERCE YÜRÜDÜLER

Kaza nedeniyle metrobüs ve otobüs duraklarında yoğunluk oluşurken, 2 saat ulaşım sağlanamadı. Metrobüslerden inerek yürüyenler nedeniyle D-100 Karayolu’nda trafik akışı bazı noktalarda durdu.

Avcılar’da 2 metrobüsün çarpıştığı ve 99 kişinin yaralandığı feci olayın ardından son 3 yılda 20 metrobüs kazasının meydana geldiği ortaya çıktı.

GÖRDÜĞÜM HERKES KANLAR İÇİNDEYDİ

Feci kazada yaralanan İranlı Kamelia Kaçui, “Bazı yolcular yerdeydi. Gerçekten çok korkunçtu. Kafam ve boynum çok ağrıyor” dedi. İranlı Nejla Sabbagh da kendine geldiğinde herkesin kanlar içinde yattığını gördüğünü aktararak, “Çığlık atarak kapıyı kırıp dışarıya çıktık” diye konuştu. En arka koltukta oturan Ahmet Azun da şöyle konuştu: “Birisi kapıyı kırdı, öyle çıktık. Kolumda kırık, vücudumda sancı var.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.