SON DAKİKA
Hava Durumu

Mansur Yavaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylık desteği

Altılı masanın adayı kim olacak tartışması sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylık desteği geldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 07:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 07:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Mansur Yavaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylık desteği

Ankara'da Batıkent Alanı ile 10 adet parkın temel atma ve açılış töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla yapıldı.

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Kentkoop Mahallesi'nde düzenlenen "Batıkent Rekreasyon Alanı ile 10 Parkın Açılış ve Temel Atma Töreni"nde konuştu.

"TEMENNİMİZ, CUMHURBAŞKANI OLARAK TEŞRİF ETMENİZ"

Yavaş, Ankara'yı şeffaf bir anlayışıyla yönettiklerini, ihaleleri canlı yayınladıklarını, katılımcılık ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti.

Halkın sağlığını önceleyen projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Yavaş, Ankara'nın yıllardır ihmal edilen altyapısını yenilemeye devam ettiklerini bildirdi.

Rekreasyon alanını bu yıl içinde tamamlayacakları bilgisini paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, törene katılan Kılıçdaroğlu'na "Temennimiz, bu yıl açılışa Cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz." diye seslendi. 

“ALTI LİDER BİR ARADAYIZ, HEPİMİZ DEMOKRASİ İSTİYORUZ”
CHP’nin tüm belediye başkanlarının harcadıkları her kuruşun hesabını verdiğini belirten ve yeni, temiz bir sayfanın açılması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Altı liderin bir arada olmasının temel hedefi de budur. Altı lider bir aradayız, hepimiz demokrasi istiyoruz, huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Niye kavga ediyoruz. Beraber olmak varken niye ayrılıklar, niye kavgalar. Helalleşmenin zamanı geldi, geçiyor bile. Ufkumuza bakalım” diye konuştu. Siyaset kurumunun görevinin sorunları çözmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar hep sorun oluşturuldu. Allah nasip ederse sorunları çözmeye kilitleneceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından tüm protokol ile birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi. Sözleşme bedeli toplamda 229 milyon 453 bin TL olan 431 bin metrekarelik alana kurulacak olan Batıkent Alanı, iklim pozitif temalı olmasının yanı sıra yüzde 80'i yeşil alanlardan oluşmasıyla öne çıkıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.