SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmet Uçum: YSK kararı Anayasa’ya uygun

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, YSK’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı hakkındaki kararı için “Bu karar aleyhine Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini söyleyenler ya Anayasa’yı bilmiyorlar ya da hukuku ihlale devam edeceğiz diyorlar. Elbette bu hukuksuz teşebbüslere hukukun gerektirdiği cevap her mecrada verilir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Mehmet Uçum: YSK kararı Anayasa’ya uygun

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı hakkında yapılan itirazları reddetmesi hakkında, “Verilen bu karar kesindir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Twitter’dan açıklamalarda bulundu.

YSK’nın kararını değerlendiren Uçum, “YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına yapılan itirazları reddederek Anayasaya uygun bir karar vermiştir. Verilen bu karar kesindir” ifadelerini kullandı.

Uçum, “YSK bu kararıyla yıllardır hukuksuzluk peşinde koşanlara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü hile siyasetiyle kesmeye çalışanlara güçlü bir hukuk tokatı atmıştır” dedi.

“CEVAP HER MECRADA VERİLİR”

YSK kararına itiraz edileceği iddialarına değinen Mehmet Uçum şunları söyledi:

“Anayasa’nın 79. maddesinin 2. fıkrasının son cümlesine göre ‘Yüksek Seçim Kurulunun kararları aleyhine başka bir mercie başvurulamaz.’ Bu karar aleyhine Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini söyleyenler ya Anayasa’yı bilmiyorlar ya da hukuku ihlale devam edeceğiz diyorlar. Elbette bu hukuksuz teşebbüslere hukukun gerektirdiği cevap her mecrada verilir. Daha önce de vurgulamıştık. Bu hile siyasetine ve hileli muhalefet biçimine, hukuk içinde bir alan açılması zaten söz konusu olamazdı ve olmadı. YSK kararı bunu kanıtlamıştır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.