SON DAKİKA
Hava Durumu

MİT'ten Kuzey Irak'ta operasyon: Sözde sorumlu etkisiz!

MİT, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK'nın sözde kadın yapılanması sorumlularından Norşin Afrin ve 4 teröristi etkisiz hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2022 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2022 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
MİT'ten Kuzey Irak'ta operasyon: Sözde sorumlu etkisiz!

MİT'in Irak/Duhok-Gare alanında gerçekleştirdiği operasyonla, Gare YJA-Star Sorumlusu Norşin Afrin ve beraberindeki dört terörist etkisiz hale getirildi.

Suriyeli PKK/KCK kadrosu Norşin Afrin adlı örgüt mensubu 2000'li yılların başında örgüte katıldı. Örgüte katıldıktan sonra uzun yıllar Türkiye içerisinde faaliyet gösterdi.

BİRÇOK SALDIRININ TALİMATINI VERDİ

İlerleyen yıllarda PKK/KCK'nın Türkiye metropollerinde gerçekleştirdiği eylemleri düzenleyen Özel Güç yapısına katıldı ve örgüt yöneticilerinden oldu. Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen çok sayıda eylemin talimatını verdi.

SÖZDE ASKERİ KONSEY ÜYESİYDİ

Norşin Afrin, TSK'nın Suriye'deki operasyonlarına karşı örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemleri organize etti. Irak/Gare alanında Özel Güç sorumlusu olarak faaliyet gösteren Norşin Afrin, Pençe-Kilit Harekatı'na karşılık teröristleri yönlendiriyordu. HPG ve YJA Star Askeri Konsey üyesi oldu. Aynı zamanda Gare YJA Star Sorumlusu olarak faaliyet göstermeye başladı.

TERÖRİSTİN YERİ TESPİT EDİLDİ

Deşifre olmamak için özel çaba sarf eden Norşin Afrin'in güncel yerinin tespiti için MİT, ajanlarını sahaya sürdü. MİT'in sahadaki ajanları ilk önce Norşin Afrin'in yerini belirledi ve yakın çevresine sızdı. Daha sonra MİT, yürüttüğü hassas çalışmalar neticesinde Irak'ta yürütülen operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerimize karşı gerçekleştirilecek eylemleri bizzat yönetmek üzere Norşin Afrin'in operasyon bölgesine intikal edeceği yönünde istihbarat aldı. Bunun üzerine MİT tarafından, Norşin Afrin'e yönelik operasyon kararı verildi.

4 KORUMASIYLA BİRLİKTE ÖLDÜRÜLDÜ

Daha sonra Norşin Afrin ve 4 koruması MİT'in gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi. PKK, örgüt için çok önemli olan Norşin Afrin'in kaybını, diğer örgüt üyelerinin firarını önlemek amacıyla gizlemeyi sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.