SON DAKİKA
Hava Durumu

MSB'den, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıya kınama

Milli Savunma Bakanlığı, Danimarka’da Kur'an-ı Kerim’e ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
MSB'den, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıya kınama

Milli Savunma Bakanlığı, Danimarka’da Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim’e ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Danimarka’da 1,5 milyardan fazla Müslüman'ın kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim’e ve şanlı bayrağımıza yönelik iğrenç bir saldırı daha büyükelçiliğimiz önünde gerçekleşmiş, daha da vahimi ise tüm insanlığa karşı işlenen bu nefret suçuna tüm uyarı ve girişimlere rağmen sözde demokrasi ve ifade özgürlüğü adı altında bir kez daha sorumsuzca seyirci kalınmıştır. Son dönemlerde Avrupa’da artış gösteren bu düşmanca, barbarca zihniyet ve eylemler, demokratik değerler ile hoşgörü ve barış içerisinde bir arada yaşama kültürünü tahrip etmektedir. Bu küstah ve aşağılık saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan çıkmış, kin ve nefretle kudurmuş mahlukları şiddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları âdeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz” denildi.

Yapılan paylaşımda şöyle devam edildi:
“NATO üyesi de olan Danimarka’nın bütün insanlığın ortak değerlerini tehdit eden, terörün bir başka tezahürü niteliğindeki bu tarz saldırılara karşı sorumsuz tutumundan derhâl vazgeçmesini, tüm insanlık adına yapması gerekenleri hemen yerine getirmesini ihtar ediyor, Danimarka’dakiler başta olmak üzere tüm demokrasi ve insan hakları savunucularını da insani evrensel değerler adına göreve davet ediyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.