SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Erdursun: EYT başlı başına bir yaş konusu değil, anayasal hak

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Özgür Erdursun, BAOB Bursa SMMMO'da verdiği seminerde önemli açıklamalarda bulundu. Erdursun,"EYT konusu başlı başına bir yaş konusu değil bir anayasal hak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2022 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2022 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Özgür Erdursun: EYT başlı başına bir yaş konusu değil, anayasal hak

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Özgür Erdursun, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda (BSMMMO) EYT konusu başta olmak üzere şirket ortaklarının sigortalılığı ve 2019/9 sayılı genelge sonrası yapılması gerekenler ile ilgili seminerde önemli açıklamalarda bulundu. Oda yönetim kurulu ve oda üyelerinin katıldığı seminer SMMM Mesut Serhat Yurdaor'un moderatörlüğünde gerçekleşirken açılış konuşmasını BSMMMO Başkanı Hüseyin Halil yaptı.

Halil, EYT'nin kanayan bir yara olduğunu, SMMM Özür Erdursun'un kuyunun dibinden çekip çıkardığını ve bu konuda tüm yaşa takılanların sesi olduğunu ifade ederken gerçekleşen seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

 "Türkiye'de bir sistem değişikliğine ihtiyaç var"

Program  SMMM Özgür Erdursun'un vereceği seminerle devam ederken Erdursun önemli bilgiler verdi. SMMM Özür Erdursun, artık kanayan bir yara olan ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT için Türkiye'de köklü değişiklilerin olması gerektiğini söyledi. Erdursun, "EYT konusu başlı başına bir yaş konusu değil bir anayasal hak Bu sadece bir emeklilik yasası değil EYT'lilere hak verilmesi değil. Türkiye'de bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Maalesef siyasetçiler bunu göremiyor. Birileri de bunları anlatmalı." dedi. Emeklilikte yaşa takılanların bu hakkı alacaklarını söyleyen Erdursun, "Emeklilik için yaş büyük ihtimalle ortadan kalkacak. Ya da bir yaş kısıtlaması daha gelebilir.  Kadınlara 48 erkeklere 50 yaş olma ihtimali de var. Böyle olursa özüne aykırı bir durum olur." diye sözlerine ekledi.

"Stajyer ve çıraklara borçlanma hakkı verilmeli"

Türkiye'de bir ara eleman sıkıntısı olduğunu stajyer ve çırakların mağdur olduklarını dile getiren Erdursun, bu konunun en az EYT kadar önemli olduğunu vurgularken, "Stajyerlik ve çıraklık konusunda özendirmemiz lazım. Bu konuda da bırakın destek olmayı  tam tersi bir durum var. Çünkü stajyerlerin ve çırakların ilk işe başlama tarihi kabul olmuyor.18 yaş baz alınarak kabul edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Stajyer ve çıraklara borçlanma hakkı verilmeli. Bu konuyla ilgili Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin biz EYT ile beraber stajyer ve çırakları da ele alıyoruz. Söyleminden bir hafta sonra ise 'EYT farklı staj farklı' diye bir açıklaması oldu. Bu konunun da EYT kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. " dedi. 


2019/9 sayılı genelgeye takılanların rüyalarının kaçtığını söyleyen Erdursun emekli olanların para iadesi almaması konusunda da ayrıca uyardı. 

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılacak

Asgari ücret konusunda ise öngördüğü rakamları dile getiren SMMM Özgür Erdursun, "TÜİK 'in açıklamalarına göre enflasyon böyle devam ederse memur ve emekli maaşlarına yüzde 14 civarında zam uygun görülecek. Ama gerçek enflasyonun ne kadar olduğunu biliyoruz.  Ancak seçim dönemi böyle olmaz. Seçimden önce asgari ücrete yüzde 50 zam yapılacak. Bununla beraber 1 Ocak'tan itibaren borçlanma rakamları da artacak.  Bunun için önlemlerin şimdiden alınması gerekiyor." diye ifade etti.

Seminer sonrasında BSMMMO Başkanı Hüseyin Halil SMMM Özgür Erdursun'a hediye takdiminde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.