SON DAKİKA
Hava Durumu

RTÜK Başkanı Şahin: Bazı yabancı medyada ülkemizin hain saldırı üzerinden nasıl karalandığını görüyoruz

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin; İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısına ilişkin yayınlarla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya mesajında, yayıncılara seslenen Şahin, “Bazı yabancı medyada ülkemizin hain saldırı üzerinden nasıl karalandığını görüyoruz. Bu yüzden birliğimizi ve ülke çıkarlarımızı korumak zorundayız. Lütfen altında imzanız da olan yayın ilkelerine uyalım” dedi ve yayıncılık etik ilkeleri metnini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
RTÜK Başkanı Şahin: Bazı yabancı medyada ülkemizin hain saldırı üzerinden nasıl karalandığını görüyoruz

Şahin sosyal medya mesajında, “Görsel-İşitsel Yayıncılık Etik İlkeleri” metnini paylaştı. Mesajında yayıncılara seslenen Şahin, şu açıklamayı yaptı.

“Değerli yayıncılarımız; bazı yabancı medyada ülkemizin hain saldırı üzerinden nasıl karalandığını görüyoruz. Bu yüzden birliğimizi ve ülke çıkarlarımızı korumak zorundayız. Lütfen altında imzanız da olan yayın ilkelerine uyalım. Hassasiyet gösteren yayıncılarımıza teşekkür ediyorum.”

Şahin’in paylaştığı yayın ilkeleri metninde, diğer ilkelerle birlikte şu ifadeler yer aldı:
“Şiddeti teşvik etmemeyi ve meşrulaştırmamayı… Terör örgütlerinin amaçlarına hizmet etmemeyi… Savaş, terör amaçlı saldırı, doğal afet ve benzeri olağanüstü durumların ortaya çıkardığı kriz zamanlarında sağduyu ve sorumlu davranmayı; toplumda korku, infial oluşturabilecek yayınlardan kaçınmayı… Taahhüt ederiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.