SON DAKİKA
Hava Durumu

Selvi: İmamoğlu, 'Al cumhurbaşkanı adaylığını, ver CHP Genel Başkanlığı’nı' stratejisini izliyor

Abdulkadir Selvi, İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'na yönelik “Bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız” ifadesini kullanmasını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Selvi: İmamoğlu, 'Al cumhurbaşkanı adaylığını, ver CHP Genel Başkanlığı’nı' stratejisini izliyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik “Bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız” ifadesinin “Al cumhurbaşkanı adaylığını, ver CHP Genel Başkanlığı’nı” anlamını taşıdığını öne sürdü.

Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında şunları kaydetti:

"Muhalefet cephesi cumhurbaşkanı adaylığı ve milletvekili listeleri konusunda çok hareketli. Tam bir geçiş süreci yaşanıyor. Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu aşarak cumhurbaşkanı adayı olamayacağını gördü. Taktik değiştirdi. Kılıçdaroğlu ile bilek güreşi yapmak yerine işbirliğini tercih etti. Elazığ’da Kılıçdaroğlu’nun yüzüne bakarak, “Bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız” dedi. Cumhurbaşkanı adaylığında Kılıçdaroğlu’na destek verip CHP genel başkanlığında desteğini almak için bu manevrayı yaptı. İmamoğlu, “Al cumhurbaşkanı adaylığını, ver CHP Genel Başkanlığı’nı” stratejisini izliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.