SON DAKİKA
Hava Durumu

Sen misin klozete para atan!

Savcılık 100 TL'lik banknotu klozete atan sosyal medya fenomeni Mika Can Raun’un “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” ve “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak” suçlarından 2 yıl 6 aydan, 7 yıl 6 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2022 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2022 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Sen misin klozete para atan!

Sosyal medya fenomeni Mika Can Raun hakkında, sayfasından 100 lirayı klozete attığı anlara ait görüntüleri paylaşmasının ardından başlatılan adli tahkikat tamamlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 21 Ekim 2022 tarihinde, Mikail Can Kurnaz'ın herkese açık kullandığı Instagram hesabı aracılığıyla, arka planda çalan müzik eşliğinde elinde bulunan 100 TL'lik banknotu gösterdiği aktarıldı. Banknotu önce önünde bulunan alana bıraktığı, devamında ise elleriyle klozeti gösterdiği ve tekrar eline aldığı 100 TL'lik banknotu bu kez klozete doğru attığı kaydedildi. İddianamede, daha sonra sifona bastığının görüldüğü bir video yayınlandığı anlatıldı.

ETKİLEŞİM AMACIYLA

‘Mika Can Raun'un ifadesinde, paylaşımların kendisine ait olduğunu, 100 TL'lik banknotu tuvalete atmadığını, yere bıraktığını, takipçileriyle etkileşim amacıyla böyle bir paylaşım yaptığını söylediği belirtildi.

İddianamede, videoları 1 saat sonra kaldırdığını, bugüne kadar siyasi içerikli hiçbir paylaşım yapmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini söylediği aktarıldı.

şüphelinin Atatürk'ün manevi varlığına ve Devletin Egemenlik Alameti olan Türk Bayrağına yönelik tahkir kastı ile hareket etmek suretiyle, üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'e ait resim ile beraber, beyaz ay yıldızlı albayrak özelliklerini taşıyan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenlik alameti olarak kullanılan ay yıldız işareti de bulunan 100 TL'yi klozete atarak, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” ve “Devletin Egemenlik Alametlerini Alenen Aşağılamak” suçlarını işlediği ifade edildi. Savcılık, TCK 44. Maddesi gereği fikri içtima hükümlerine göre şüphelinin ağır cezayı gerektiren suçtan cezalandırılmasının gerektiğini belirtti.

7 BUÇUK YILA KADAR

İddianamede, ‘Mika Can Raun'un “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” ve “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak” suçlarından 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.