SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyal medyadan yardım çığlıkları

Kahramanmaraş dahil 10 ilde yıkıma sebep olan depremde sosyal medya bir kez daha yardım çığlıklarının kanalı oldu. Enkaz altında kalanlar sosyal medya hesapları aracılığıyla yerlerini belirtip yardım istedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 07:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 07:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Sosyal medyadan yardım çığlıkları

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen depremde enkaz altında kalanlar sosyal medya üzerinden yardım istedi. Sosyal medya kullanıcıları, göçük altında kalanların verdikleri adresleri yetkililere ulaştırabilmek için çok sayıda mesaj attı.

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 2

SOSYAL MEDYA PAYAŞIMIYLA HAYATA TUTUNDU

Depreme Malatya'daki evinde yakalanan 20 yaşındaki Boran Kubat ise enkaz altında sosyal medya paylaşımını görenler tarafından kurtarıldı.

Gece yattıktan sonra ilk depreme uykuda yakalandığını anlatan Kubat, dışarı çıktıktan bir süre sonra ikinci bir deprem olmayacağını düşündüğünü ve ailesiyle eve girdiklerini belirtti.

İkinci depreme yine evinde yakalandığını ve binanın yıkılmasıyla enkaz altında kaldığını anlatan Kubat, "Uykuda yakalandık iki depreme de. Birden salladı, gözümü açar açmaz kafamı eğdim. Baktım annem yanıma düştü, simsiyah bir alan oluştu gün ışığında. Ondan sonra telefonum yanıma düştü. Telefonuma sarıldım, hemen arkadaşlarımı aradım." dedi.

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 3

Daha sonra sosyal medyadan yardım istemeyi düşündüğünü vurgulayan Kubat, "Sosyal medyada paylaşırsam, arkadaşlarım hepsi görürse hepsi gelebilir diye düşündüm. Öyle de oldu. Sağ olsunlar. 5 buçuk, 6 saat kaldım enkazda. Telefonla sürekli görüşme halindeydik zaten ama telefon bir çekiyor bir çekmiyor. Bizim köyün muhtarı geldi. Arkadaşlarım çok yardım etti. Onlar kurtardı. Onlar balyozla vurdular. Ben dedim ki 'bu nokta'. Balyozla vurdular, ben dedim ki 'bu nokta'. Dört, beş vurmadan sonra buldular bizi." diye konuştu.

Kendisiyle beraber annesinin de kurtulduğunu, dayısı ve anneannesinin ise halen enkaz altında olduğunu aktaran Kubat, sosyal medyadan sesini duyup yardımına koşanlara teşekkür etti.

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 4

YARDIM İSTEYEN GENCİ ARAYIP DALGA GEÇTİLER

Depremde enkaz altında kalan bir genç internetteki Discord sunucusu üzerinden yardım talebinde bulundu. Daha önce dolandırıcılıkla gündeme gelen ‘atatv44’ isimli grubun üyeleri enkaz altında yardım bekleyen genci arayarak dalga geçti. Gence AFAD görevlisi olduklarını söyleyerek, adres bilgilerini isteyip ekip yollayacakmış gibi dalga geçti.

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 5

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 6

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 7

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 8

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 9

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 10

CANLI YAYIN AÇTI

Hatay’da enkaz altında kalan Fırat Yayla isimli bir genç, sosyal medya hesabından canlı yayın açarak yardım istedi. Fırat Yayla canlı yayın sırasında hem yardım çağırmaya hem de ailesinin durumunu kontrol etmeye çalıştı. Canlı yayın sırasında Yayla’nın, ‘’Lütfen yardım edin evim depremde yıkıldı, anne iyi misin anne? Arkadaşlar depremin altında kaldık. Anne lütfen ‘bir yere saklandım de’. Hatay Antakya, Güçlü Bahçe Sitesi yıkılan binamız var lütfen yardım edin’’ sözleri duyuldu. Fırat Yayla’nın yayınını sosyal medya hesaplarından paylaşan yüzlerce kişi, enkaza ekiplerin gönderilmesini sağladı.

Sosyal medyadan yardım çığlıkları - 11

EGM: PROVOKATİF PAYLAŞIM YAPAN 63 HESAP TESPİT EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlere ilişkin provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 63 hesap yöneticisinin tespitinin yapıldığını ve ilgili birimlere gönderildiğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.